6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

5 lietas dzīvē, kurām ikdienā ir daudz lielāka nozīme, nekā mēs domājam

 

Ikdienā mēs esam tik aizņemti, ka nereti aizmirstam, kā patiesībā dzīvot. Mēs tikai skrienam, un mums nav laika apstāties, lai sev pajautātu „Vai šī ir dzīve, kādu es vēlos dzīvot? Ja rīt tā visa vairs nebūtu, es būtu priecīga par to, kā pavadīju savu laiku?”

Šodien tev ir dota izvēle un otrā iespēja dzīvē, lai pārdomātu, kas ir patiesi svarīgs, un lai sakārtotu savas prioritātes. Jautājums ir, vai tu to pieņemsi?

Mīlestība

Visa mūsu eksistence ir balstīta uz mīlestības. Tas ir, kā mēs savienojamies ar citiem, ar sevi, un rodam jēgu pasaulei ap mums. Mīlestība ir labākā un joprojām noslēpumainākā sajūta, ko mēs varam piedzīvot.

Kad mums mīlestības nav, rodas negatīvas domas, sajūtas un pieredze. Sevi no tā ir jāatbrīvo. Ir jāatver sava sirds un dvēsele mīlestībai.

Mīli sevi, mīli savu ģimeni, mīli savu partneri, savus bērnus. Mīli pasauli ap sevi un ikvienu, kas ir tajā. Tici, ja tu vairosi mīlestību sevī un ap sevi, tu jutīsies laimīgāka un piepildītāka.

Prieks un laime

Aizver uz brīdi acis un padomā, kad tu pēdējo reizi biji patiesi laimīga. Kur tu biji? Ko tu darīji? Ar ko tu biji kopā? Kāpēc tu biji priecīga/ laimīga?

Nereti mēs domājam, ka laime un prieks ir sajūta, kuru var iegūt tikai sasniedzot konkrētu stāvokli vai mērķi – pakāpjoties pa karjeras kāpnēm, dodoties atvaļinājumā, precoties. Bet patiesībā laime ir izvēle. Tas nenozīmē, ka ikviena diena būs lieliska vai ka dzīve būs perfekta, taču tas nozīmē, ka tu ļauj priekam būt daļai tavas dzīves katru dienu.

Laba prieka deva atnāk pie mums, kad mēs iemācamies novērtēt un pateikties par to, kas mums jau ir. Sāc ar mazumiņu. Izdari katru rītu kaut ko, kas padara tevi laimīgu. Varbūt tas nozīmē celties agrāk, lai redzētu saullēktu… Varbūt tas nozīmē dzert kafiju un aprunāties ar partneri. Atceries – mazi prieciņi veido lielu laimi!

Savienojums

Ievelc dziļu elpu. Vai tu jūti dzīvību, kas pulsē tevī? Gaiss ieplūst tevī un pēc brīža jau ir ārā… Bet tu vēl esi šeit. Tev vēl ir šodiena. Un tā elpa, ko tu ievelc, ir tavs savienojums ar fizisko pasauli un visu, kas tajā ir.

Katru dienu velti laiku tam, lai iepazītu sevi un savienotos ar sevi. Savienojies ar savu ģimeni un draugiem. Noliec malā telefonu. Izslēdz televizoru. Esi šajā mirklī un izmanto savas maņas, lai saslēgtos ar pasauli.

Radīšana

Cik daudz laika ikdienā tu pavadi, atklājot un attīstot savus talantus? Attīstot sevi? Radot? Veidojot dzīvi, kādu tu to vēlies?

Laiks, ko mēs veltām sev, savai attīstībai, parasti nobāl tā laika priekšā, ko mēs bezmērķīgi pavadām sociālajos tīklos, televizora priekšā vai palīdzot citiem īstenot viņu sapņus.

Lūk, ko mēs teiksim – mēs visi esam radītāji. Mēs visi esam šajā pasaulē, lai radītu. Tas nenozīmē, ka radīšanas process būs viegls. Būs izaicinājumi, mācības un iespējas. Ja viss varētu notikt vienas nakts laikā, mūsu dzīve būtu daudz īsāka.

Sākot ar šodienu, pavadi vismaz 30 minūtes dienā (vai vismaz katru otro), darot to, kas palīdzēs tev attīstīt savus talantus un kļūt labākai, nekā tu biji vakar. Tu prāto, kā atrast šīs 30 minūtes dienā? Atceries, mums visiem ir vienādas 24 stundas dienā, atšķirība ir tikai tajā, kā mēs izvēlamies tās pavadīt.

Laipnība

Vai tu kādreiz esi izdarījusi kaut ko labu kādam tāpat vien? Un, kad tu to izdarīji, kā tu juties? Laimīga? Piepildīta? Mīloša? Emocionāla?

Labā ziņa ir tāda, ka, tad, kad mēs izstarojam laipnību, mēs to arī saņemam. Kad mēs dodam, mēs arī saņemam. Dažkārt būt laipnam ir labākais, ko mēs varam sniegt sev un citiem. Kad mēs jūtamies labi, mēs esam priecīgāki, veselīgāki un mīlošāki cilvēki.

Padomā, kas ir tas, ko tu kāda dēļ varētu izdarīt. Varbūt tā ir vēstules uzrakstīšana vai zvans cilvēkam, ar kuru tu sen neesi sarunājusies. Varbūt pārsteidz kolēģi ar kafiju? Varbūt sagādā pārtiku trūkuma cietējam? Ja tu savā ikdienā iekļausi laiku laipnībai, tu pamanīsi, cik jēgpilna kļūst tava dzīve.

Pāri visam atceries –  kad tu dzīvo saskaņā ar sevi un tu baro savu prātu, ķermeni un garu ar visu labo, labā dzīve un laime pati atnāk pie tevis.

 

Materiāli rakstam no portāla „Yourtango”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.