Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība šonedēļ aizvada svarīgas Pasaules kausa kvalifikācijas otrā posma spēles. Tikko aizvadīts mačs ar Melnkalni, bet svētdien – pirmajā adventē komanda dosies uz Ļubļanu,  kur tiksies ar esošo Eiropas čempioni basketbolā – Slovēnijas izlasi. Lai stiprinātu komandas garu, vairotu spēku pirms izšķirošajām spēlēm un uzturētu labu noskaņojumu, Latvijas vīriešu basketbola izlase sanāca uz kopīgām vakariņām. Spēlētāji un treneris tās gatavoja sev paši, pieņemot valstsvienības atbalstītāja “Putnu fabrika Ķekava” izaicinājumu gatavoties gada nogales svētku sezonai un iemācīties pagatavot ne tikai gardus, bet arī veselīgus Ziemassvētku ēdienus.

“Šonedēļ atzīmējam pirmo adventi, kas iezīmē Ziemassvētku gaidīšanas laiku. Tradīcijas Latvijā paredz bagātīgi klātu svētku galdu, lai arī nākamais gads būtu pārticis. Tādēļ uzturēt veselīgu formu gada nogalē kļūst par samērā sarežģītu uzdevumu. Veselīgs uzturs kalpo par pamatu ne tikai sportiskiem sasniegumiem, bet palīdz labi justies ikdienā ikvienam. Tādēļ izaicinājām basketbola izlasi iemācīties pagatavot latviski veselīgus vistas cepešus, kuru receptes noderēs, gatavojoties gada ģimeniskākajiem svētkiem,” saka Andrjus Pranckevičs, AS “Putnu fabrika Ķekava” valdes priekšsēdētājs.

Uz pirmās adventes vakariņām un veselīgu cepešu meistarklasi bija ieradušies izlases spēlētāji  – Rolands Freimanis, Ronalds Zaķis, Kaspars Bērziņš, Artūrs Strautiņš, galvenais treneris Arnis Vecvagars un Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps. Vakara gaitā garšu meistara Arvja Zēmaņa vadībā sportisti kopā ar “Ķekava” valdes priekšsēdētāju Andrjusu Pranckeviču  pagatavoja četrus vistas cepešus Ziemassvētku garšas marinādēs – ķiploku medus, zaļumu un mārrutku, apelsīnu, kā arī neparastajā – ogu un piparmētru marinādē. Meistarklases noslēgumā veselīgie “Ķekava” vistas cepeši tika degustēti kopīgās vakariņās.

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs, Turcijas klubā “Gaziantep” spēlējošais Rolands Freimanis:“Ļoti vēlos būt Ziemassvētkos mājās, bet šobrīd vēl nav skaidrs, vai klubs laidīs. Vēlos būt kopā ar savējiem. Svētkos galdu mums visai ģimenei klāj mamma, bet ikdienā gatavoju sev ēdienu pats, jo man ir svarīgi būt pārliecinātam par ēdiena kvalitāti un sastāvu. Visbiežāk maltītes top no vistas gaļas, tāpēc arī šodien apgūtās veselīgās cepešu receptes man lieti noderēs.”

Autors: Putnu fabrika Ķekava

02.12.2018.

 

 
Ko Tu par to saki?

Komentē

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2018

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?