1.7 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Pētījums: Latvieši ir rezervēti pret jauno tehnoloģiju izmantošanu ceļojumu laikā

 

Latvijas iedzīvotāji svētku brīvdienu ceļojumiem ir gatavi tērēt septīto daļu no mājsaimniecības ikmēneša ienākumiem jeb 13%, kas 19 pasaules valstu vidū ir otrs zemākais rādītājs. Vēl mazāk par mums šim mērķim ir gatavi atvēlēt tikai Nīderlandē dzīvojošie (10%). Būtiski, ka to laikā lielākā daļa aptaujāto mūsu valsts iedzīvotāju norēķinus plāno veikt ar skaidru naudu, liecina šī gada Ferratum Ziemassvētku barometra rezultāti.

Starptautiskā aptauja atklāj, ka vislielāko daļu no saviem ikmēneša ienākumiem svētku ceļojumiem ir gatavi tērēt Brazīlijā, kur iedzīvotāji šim mērķim ir iecerējuši atvēlēt 27%. Tikai nedaudz mazāk jeb 26% plāno iztērēt Rumānijā aptaujātie cilvēki, bet Bulgārijā dzīvojošie – 23%. Savukārt otrā skalas galā līdzās Latvijai ir Spānija, kurā dzīvojošie ceļojumiem piešķirs 13% no mājsaimniecības ikmēneša ienākumiem, arī Polijā aptaujātie tam plāno iztērēt 13%. Salīdzinoši Igaunijā dzīvojošie ceļojumam tērēs 18% no mājsaimniecības ikmēneša ienākumiem.

Latvijas iedzīvotāji plāno būt taupīgi arī naktsmītnes izvēlē. Tikai 3% aptaujāto atzīst, ka ir gatavi maksāt par vienu nakti viesnīcā vairāk nekā 100 eiro. Šādu summu naktsmītnei ir gatavs atvēlēt 71% Austrālijā, 56% Kanādā, 39% Dānijā un tikpat arī Zviedrijā dzīvojošie. Salīdzinoši – 100 un vairāk eiro par vienu nakti viesnīcā ir gatavi maksāt 11% igauņu. Tajā pašā laikā tikai 8% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju plāno izmantot AirBnBpakalpojumus. Vēl mazāk par mūsu valstī mītošajiem to ir gatavi darīt vien somi (7%), spāņi (7%) un poļi (4%). Savukārt vislielāko atzinību šis pakalpojums ir iemantojis starp Vācijā (70%), Rumānijā (33%) un Igaunijā (28%) dzīvojošajiem.

“Pētījuma rezultāti parāda, ka Latvijas iedzīvotāji savus brīvdienu tēriņus, tostarp, ceļojumu izdevumus, plāno ļoti laicīgi un pārdomāti, lai maksimāli efektīvi izmantotu naudu. Tajā pašā laikā redzam, ka salīdzinoši liela daļa mūsu valstī dzīvojošie cilvēki ir rezervēti pret jauno tehnoloģiju un iespēju, piemēram, AirBnB izmantošanu,“ komentē Ferratum Bankkoordinators Latvijā Artis Bērziņš.

Aptauja arī atklāj, ka  tikai 34% mūsu valsts iedzīvotāju ceļojuma laikā priekšroku dos norēķiniem ar maksājumu karti, kas ir par 23% mazāk nekā pērn, Latviju ierindojot kā pēdējo aptaujāto valstu vidū. Tas ir līdzīgi kā Brazīlija (36%), Horvātija (37%). Savukārt visvairāk aptaujāto, kuri ceļojuma laikā plāno norēķināties ar maksājuma karti, ir Norvēģijaā (69%) un Zviedrijā (68%).

Autors: Ferratum 

14.12.2018.

 

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.