9.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Kā norisinājās aktīvo sieviešu pasākums Forums Līdere 2019

 

Maijā jau otro reizi Latvijā norisinājās aktīvo sieviešu forums Līdere. Šoreiz pasākuma mājvieta atradās VEF kultūras pilī. Ieeja tikai dāmām.

Forums “Līdere” veltīts ikvienai aktīvai, atvērtai, uz izaugsmi un attīstību vērstai sievietei. 

Viešņas ar šampanieti, dzīvo mūziku, uzkodām un kūciņām tika gaidītas jau no 8:30 rītā. Krāšņas ziedu kompozīcijas un sarkanais paklājs, prožektoriem efektīvi izgaismotas VEF zāles telpas, vairāki desmiti vienādās baltās kleitās tērptu foruma meiteņu, kas rūpējās par katru sagaidīto dāmu – reģistrēja, konsultēja, izpalīdzēja. Tas viss neizbēgami atstāja ļoti profesionālu iespaidu, un katra dāma varēja justies gaidīta pasākumā.

Galerija

Loterija, dažādi interesanti bezmaksas sadarbības partneru piedāvājumi, dāvanas katrai dalībniecei foruma noslēgumā, bet pats galvenais – interesants saturs un sievišķīga tērzēšana atpūtas pauzēs.

Forumu klātienē vēroja vairāk nekā 800 dalībnieču un 50 000 skatītāju tiešraidē. 

Forums “Līdere” veltīts ikvienai aktīvai, atvērtai, uz izaugsmi un attīstību vērstai sievietei. Forumā vienkopus varēja uzklausīt interesantus un aizraujošus pieredzes stāstus, profesionālu treneru padomus, lai attīstītu savas prasmes, lai smeltos zināšanas un atjaunotu enerģiju, lai ietu tālāk un iedvesmotu citus. Šogad bija iespēja smelties iedvesmu un zināšanas 12 aizraujošās intervijās un 20 prezentācijās.

Ar savu pieredzi dalījās izcilas personības –  bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Baiba un Baņuta Rubesas,  Lolita Neimane, Inese Ozola un vēl daudzas citas spilgtas sievietes – uzņēmējas, politiķes, mākslinieces, zinātnieces, dakteres. Šogad ar savu runu uzstājās arī vienīgais vīrietis Pēteris Kļava. Lai gan viņš uzreiz sevi prezentēja, ka viņš šeit ir ieradies nevis kā vīrietis, bet kā bērnu ārsts.

Pilnu foruma programmu iespējams atrast https://www.forumslidere.lv/2019

Turpinājumā piedāvājam spilgtākos domu graudus no dažām lektorēm, kas bija dzirdamas foruma laikā.

Vaira Vīķe-Freiberga

Latviešu sievietes ir stipras. No kā tas spēks nāk? Vaira Vīķe-Freiberga dalās savos 3 spēka avotos.:

1. Vingrināties katru dienu – dažas minūtes veltīt klusumam un ieklausīties sevī. Spēks guļ dziļi mūsos iekšā un atmosties tas var tikai klusumā.

2. Lūgumi. Ir jāmāk prasīt palīdzību vajadzīgajā brīdī. Nav kauna lieta prasīt un nav kauna lieta saņemt palīdzību. Prasīt palīdzību nav vājuma pazīme.

3. Palīdzība no augstākajiem spēkiem. Latvijas eksprezidente tic, ka kaut kādi augstākie spēki ir, katrs tos var saukt savā vārdā. Tad, kad tu kaut ko ļoti gribi un arī saproti, kāpēc tu to gribi, tad domā par to katru brīvu brīdi, un lūdz palīdzību augstākajiem spēkiem. Ja tavs mērķis ir labs un tavi nodomi cēli, tad tici vai netici, uzradīsies cilvēki, kas paši Tev nāks palīgā. Ja mērķis ir skaidrs un pasaulei derīgs, tad ceļi pavērsies.

Baiba Rubesa

Baibas dzīves gājumā bija kāda sieviete, kas bija ļoti aktīva un prasīga vadītāja. Viņai bija liela komanda vīriešu, ko vadīt, un kad Baiba Rubesa bija dāmai uzjautājusi: “Kā Jūs tiekat ar tiem vīriešiem galā?” tad padoms bija: “Kill them with kindless”. Nekas neatbruņo tik efektīvi kā laipnība. Lai sasniegtu rezultātu Rubesas kundze iesaka turēt priekšā savu mērķi, veidot alianses un nevērtēt sieviešu solidaritāti par zemu. Laipnība un solidaritāte var panākt daudz ko.

Laura Dennler uzskata, ka lielākā daļa Latvijas sieviešu ir stiprākas nekā viņas domā. Spēcīgas sievietes nav problēma, problēma ir spēcīgs cilvēks, kurš ir nobijies par savu spēku un nemāk ar to apieties. Ja tu gribi dzīvot laimīgi, tavs pienākums ir apzināties savu spēku uz ko tu esi spējīga.

Uzņēmēja un izaugsmes trenere Linda Saulīte šķiet uz skatuves atver savas dziļākās un slēptākās sāpes. Viņas stāsts ir par zaudējumu. Biznesa projketā zaudēta nauda, māja un sapņi. Kauns par neizdošanos, kauns par to ka nevarēja, nespēja. Vientuļa sajūta zaudējumā. Zaudēta ticība sev un saviem spēkiem,  Zaudēta ticība sekot savam sapnim. Lindas stāsts ir par to kā piecelties un atkal radīt. Kā noticēt sev? Kā piecelties atvērtākai un pilnīgākai? Lindas ieteikums ir izmantot Kintsugi mākslas principu – spēt atzīt zaudējumu, atgriezties pagātnē pieņemt to, paņemt labāko, kas no tā ir sanācis, likt klāt savas jaunās atziņas – salīmēt to ar “zelta mežģīni” un radīt kaut ko jaunāku un labāku.

Kosmisks uzdevums mainīt pasauli ir tieši sievietei, tā stāsta Pēteris Kļava. Kari ir vīrieša psihopatoloģija. Sievietes, izgaismojiet šo pasauli! Sievietēm ir vairāk spoguļa neironu, tāpēc viņas ir empātiskākas, viņas spēj padarīt pasauli labāku.

Ja arī Tevi ieinteresēja kādas atziņas, meklē video no foruma Facebook mājas lapā Forums Līdere. Jau šobrīd vari pieteikties nākamā gada forumam un aplūkot nākamā gada lektores!

Autors: Dieviete.lv

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.