8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

TOP 10 izklaides pasākumi krāsainam rudenim

 

198_1

Kurus pasākumus apmeklēt šoruden? 

Lai gan par notikumiem bagātāko gadalaiku pieņemts uzskatīt vasaru, un rudens iezīmē pāreju uz klusāku periodu, tas noteikti nav šķērslis patīkamai atpūtai kopā ar mīļajiem. Lai šis rudens atmiņā paliktu ar krāsainām emocijām un lieliski kopā pavadītiem brīžiem, Biļešu Serviss iesaka desmit dažādus pasākumus, kurus vērts iekļaut savos šī rudens plānos.  

Kino un teātra cienītājiem

Iestājoties vēsākam laikam, par ierastu brīvā laika nodarbi nereti kļūst kino apmeklējumi vai kino vakari kopā ar ģimeni un draugiem mājās. Ja esi kino cienītājs, septembra beigās īstus kino svētkus sola kinofestivāls Baltijas pērle. Šogad festivāls pārsteigs ar vairākiem pretrunīgi vērtētiem un skandaloziem kino darbiem, tādiem kā Es, Daniels Bleiks un Eizenšteins Gvanahvato. Tāpat festivāla programmā iekļautas diskusijas, kā arī sociālie un izglītojošie projekti, kas saistīti ar kino.  (Norises vieta kinoteātris Splendid Palace, 21.- 27. septembris).

Skatītājus šosezon lutinās arī teātru repertuārs. Īpašu skatītāju un teātra kritiķu interesi izpelnījusies klasiskā grieķu traģēdija Medeja Vladislava Nastavševa režijā. Izrāde ar antīkās mitoloģijas sižetu ir kaislīga un jutekliska, atdzīvinot pašu Medeju visā tās krāšņumā. Mēdejas pirmizrāde notiks 1.oktobrī Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī.

Sporta un aktīva dzīvesveida piekritējiem

Rudens sākumā – septembrī, atvasaras saulainās dienas jādodas baudīt brīvā dabā. Pozitīvām emocijām bagāts piedzīvojums būs piedzīvojuma parka Tarzāns apmeklējums. Parka šķēršļu trasēs savu veiklību un spēkus var pārbaudīt ne tikai bērni, bet arī pieaugušie. Turklāt ņemot vērā, ka parks atrodas Jūrmalā, Dzintaru Mežaparkā, tā apmeklējumu var papildināt, piemēram, ar pikniku vai pastaigu gar jūru.

Asu izjūtu cienītājiem īsti svētki būs oktobra sākumā, kad Latvijā norisināsies FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta posms – NESTE WORLD RX OF LATVIA. Šajās rallijkrosa sacensībās piedalīsies gan pasaulslavenas rallijkrosa zvaigznes, piemēram, deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjans Lēbs un Gymkhana zvaigzne Kenu Bloku, gan Latvijas autosporta talanti Reinis Nitišs un Jānis Baumanis. (Norises vieta – Biķernieku trase, 1. un 2. oktobris).

Savukārt tiem, kuri dod priekšroku motosportam, pozitīvas emocijas sagādās Pasaules čempionāts moto frīstailā Latvijas Grand Prix. Pirms sacensībām apmeklētājiem būs iespēja satikt un nofotografēties kopā ar saviem favorītiem, kā arī apskatīt motociklus, ar kuriem viņi dosies trasē. (Norises vieta – Arēna Rīga, 15. oktobris).

Mūzikas baudītājiem

Lieliska mūzika, kā zināms, spēj uzlabot garastāvokli un vairo laimes sajūtu, tādēļ rudenī bez mūzikas neiztikt. Ja skumsti par festivālu sezonas beigām, muzikālā avantūrā aizvedīs nepieradinātās mūzikas un mākslas festivāls Skaņu mežs, kurā uzstāsies frīdžeza ikona Čārlzs Geils un eksperimentālās mūzikas supergrupa, kurā apvienojies ansamblis King Midas Sound un glitch elektronikas meistars Fennesz. (Festivāls šogad notiks Rīgas Biržā, Dailes namā un Marka Rotko centrā Daugavpilī 13.-16. oktobrī, kā arī 12. novembrī).

 

Šajā rudenī – 15.novembrī, uz Arēna Rīgas skatuves savas koncerttūres Wonderful Crazy Night Tour ietvaros kāps arī popmūzikas leģenda – sers Eltons Džons. Koncertā mūziķis izpildīs gan publikas iemīļotākos hitus, kas tapušas mūziķa piecdesmit gadus ilgās karjeras laikā, gan skaņdarbus no jaunā albuma.  Ņemot vērā, ka Eltons Džons klausītājiem vienmēr sarūpē arī iespaidīgus skatuves šovus, vērts apsvērt iespēju dzirdēt viņa dziesmas klātienē.  

Ja vairāk pie sirds iet pašmāju mūziķu veikums, novembrī nedrīkst palaist garām jauno censoņu Carnival Youth koncertu kādā no 7 lielākajām Latvijas pilsētām. Gada sākumā Carnival Youth saņēma European Border Breakers Award par debijas albuma No Clouds Allowed starptautiskajiem panākumiem, bet koncerttūrē apvienība izpildīs hitus no nesen iznākušā albuma Propeller.

Par SIA Biļešu Serviss:

SIA Biļešu Serviss dibināts 2000. gada 5. maijā. Uzņēmums pasākumu organizatoriem piedāvā biļešu izgatavošanu, iepriekšpārdošanu, tirdzniecības vietas un tiešsaistes risinājumus, biļešu tirdzniecību uz vietas – pirms pasākuma, biļešu tirdzniecībai nepieciešamās tehnikas un programmatūras nodrošinājumu. SIA Biļešu Serviss pieder Igaunijas AS Baltic Ticket Holding.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.