Daudzi pasažieri nav īsti apmierināti ar lidsabiedrību maltīšu piedāvājumu, jo tas vienkārši negaršo. Zinātnieki ir veikuši pētījumu un noskaidrojuši, ka vaina nav ēdiena kvalitātē, bet gan apkārtējos apstākļos, kas ietekmē pasažiera garšu uztveri.
Pētījumā, kas ir aprakstīts žurnālā ”Journal of Experimental Psychology: Human Perception and Performance”, ka bieži vien arī ēdiena izskats nav apetīti rosinošs, taču vislielāko ietekmi uz pasažieri atstāj lidmašīnas rūkoņa.
Garšas receptori lidojuma laikā mainās, proti, saldenā garša pavājinās, bet pikantā garša pastiprinās. Zinātnieki 48 eksperimenta dalībniekus vispirms ēdināja klusā telpā un pēc tam to pašu ēdienu pasniedza lidojuma laikā. Garšas atšķirībās lidojuma laikā tika vērtētas 10-15% apmērā. Garšas izmaiņu ietekmē ne tikai skaņa, bet arī sausais gaiss un gaisa spiediens salonā. Citos pētījumos, ko veikusi Vācijas lidsabiedrība Lufthansa, ir konstatēts, ka garšas izmaiņas lidojuma laikā var sasniegt 30%.
Daudzi ēdināšanas uzņēmumi, kuri piegādā ēdienu lidmašīnām, simulē līdzīgus apstākļus uz zemes un gatavo ēdienu, ņemot vērā šo apstākļus. Vairākus lidsabiedrību ēdienus sociālajos tīklos var apskatīt zem birkas #planefood.