1.4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Pasākumi, kurus noteikti apmeklēt valsts svētku mēnesī

 

latvija

Novembris ir patriotiskākais mēnesis, kad atzīmējam ne tikai savas valsts izveidošanas gadadienu, bet arī godinām savu tēvu tēvu varonību cīņā par brīvību, lepojamies ar savas valsts sasniegumiem un novērtējam viens otra ieguldīto darbu un panākumus. Valsts svētku mēnesī īpašu svētku noskaņu palīdzēs radīt dažādi pasākumi, kas veltīti Latvijai un tās cilvēkiem. Lai neapmulstu plašajā pasākumu piedāvājumā, Biļešu serviss iesaka vairākus pasākumus, kurus novembrī noteikti apmeklēt.

 

Izstaigā Stūra māju

Stūra māja jau vairākus gadus ir viena no apmeklētākajām Latvijas okupācijas muzeja ekspozīcijām. Ja līdz šim vēl neesi paguvis apmeklēt čekas ēku un izstaigāt baisos Stūra mājas gaiteņus, novembris ir piemērots laiks, lai to izdarītu. Visu novembri Stūra mājā apmeklētājiem būs pieejama izstāde, kas vēsta par čekas darbību no 1940. līdz 1991. gadam. Šogad izstāde papildināta ar jaunām liecībām, un tā būs apskatāma līdz 2016. gada beigām.

 

Carnival Youth koncerts Propeller

Latvijas tauta jau izsenis tiek dēvēta par dziedātājtautu, ko apliecina ne tikai vasarā notiekošie Dziesmu svētki, bet arī arvien jaunu un talantīgu mūziķu skatuves pieteikumi. Tādēļ novembrī nedrīkst palaist garām jauno censoņu Carnival Youth koncertu kādā no 4 lielākajām Latvijas pilsētām. Gada sākumā Carnival Youth saņēma European Border Breakers Award par debijas albuma No Clouds Allowed starptautiskajiem panākumiem, bet koncerttūrē apvienība izpildīs hitus no nesen iznākušā albuma Propeller.

 

Dinamo Rīga spēles

Latvijas iedzīvotāji pasaulē labi pazīstami ar savu mīlestību pret hokeju – šī sporta veida dēļ straujāk sāk sisties ne tikai rūdītu sporta līdzjutēju sirdis. Ja esi hokeja cienītājs, valsts svētku mēnesī dodies atbalstīt pašmāju hokeja klubu Dinamo Rīga cīņā par KHL līgas kausu. Novembrī Latvijā norisināsies vairākas spēles, kuru laikā Dinamo Rīga spēkosies ar komandām no Krievijas, Baltkrievijas un Somijas, turklāt tās norisināsies gan Arēnā Rīga, gan Liepājas ledus hallē.

 

Rīgas Motormuzeja ekspozīcijas apskate

Labāk vienreiz redzēt, nekā simtreiz dzirdēt – vēsta sena latviešu tautas paruna. Rīgas Motormuzejs ir vēl viens ievērības cienīgs objekts, kuru vērts apmeklēt un par kuru Latvijas iedzīvotājiem ir vērts būt lepniem. Muzejs var lepoties ar Baltijā lielāko un daudzveidīgāko seno spēkratu kolekciju. Ekspozīcijā apmeklētāji var apskatīt ne tikai unikālus spēkratus, bet arī uzzināt vairāk par vēstures notikumiem un personībām, kas cauri laikiem veicinājušas auto un moto attīstību. Rīgas Motormuzeja ekspozīcijā apskatei pieejami vairāk nekā 100 dažādi automobiļi un motocikli. Tāpat ar multimediju un īpašu dizaina risinājumu palīdzību apmeklētāji var līdzdarboties dažādās interaktīvās nodarbēs. Izstāde apmeklētājiem atvērta līdz nākamajam gadam. 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.