Couple toasting with wine in cafe by Gable Denims on 500px.com

Ja tu domā, ka izvēlēties otro vai trešo lētāko vīnu restorānā ir labāk, nekā izvēlēties lētāko, tad es ieteiktu apdomāties vēlreiz.

Vīnzinis Marks Oldmens (Mark Oldman) atklāj, ka cilvēku vidū valda uzskats, ka mazliet dārgāki vīni restorānos ir kvalitatīvāki. Taču patiesībā restorāni ļoti labi pazīst savus klientus, un zina, ka viņi biežāk izvēlēsies otro vai trešo lētāko vīnu. Tāpēc tieši tie vīni ēdienkartē būs ar augstāku uzcenojumu (lai gan kvalitāte būs diezgan līdzvērtīga vai pat zemāka lētākajam vīnam).

Vīnziņa padoms? Vienmēr izvēlies lētāko vīnu!

Ja tu pasūtīsi lētāko vīnu, pastāv ļoti liela iespēja, ka tas būs kvalitatīvāks. Diemžēl, apmeklētāji to bieži vien nedara, jo nevēlas sevi apkaunot, pasūtot lētāko vīnu. Tikai ņem vērā to, ka tā būtu ieteicams darīt tikai tajos restorānos, kam rūp dzērienu kvalitāte.

Vēl kāda slikta ziņa…

Zinot to, ka tieši otrās un trešās lētākās pozīcijas vīni tiks izpirkti ātrāk, restorāni izmanto iespēju untajā pozīcijā novieto tos vīnus, kas īpaši „neiet” un noliktavā ir pār pārēm.

Iegaumē šo, kad nākamreiz dosies uz restorānu!

 

Avots: Dailymail.co.uk

 
Ko Tu par to saki?

Komentē

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2018

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?