1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

“Facebook” dos lietotājiem iespēju apstrīdēt ierakstu dzēšanu

 
Attēls: Ekrānšāviņš no Facebook.com/dievietelv

Uzņēmums “Facebook” otrdien paziņojis, ka dos lietotājiem iespēju apstrīdēt sociālā tīkla lēmumus dzēst viņu ierakstus, fotogrāfijas un video, kas atzīti par neatbilstošiem sociālā tīkla standartiem.

Facebook” ar apelācijas procesu plāno nākt klajā tuvākajā laikā, un pirmo reizi sniedzis ieskatu uzņēma iekšējos standartos, pēc kuriem ieraksti tiek izvērtēti un izlemts, kuri būtu izdzēšami.

Facebook” sabiedrisko attiecību menedžere Šivona Čuminski skaidroja, ka uzņēmums šādi cenšas skaidrāk parādīt, kur tiek novilkta līnija, ja runa ir par saturu, ko lietotāji publisko sociālajā tīklā.

“Un pirmo reizi mēs dodam jums iespēju apstrīdēt mūsu lēmumus par individuāliem ierakstiem,” viņa piebilda.

Facebook” šobrīd ir iesaistīts privāto datu aizsardzības skandālā pēc ziņām, ka Lielbritānijas datu analīzes firma “Cambridge Analytica”, kuru bija nolīgusi Donalda Trampa ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa, var būt izmantojusi 87 miljonu ASV vēlētāju “Facebook” profilu informāciju bez viņu atļaujas.

Facebook” kritizēts arī par viltus ziņu izplatīšanos sociālajā tīklā.

Facebook” jau piedāvā lietotājiem iespēju apstrīdēt profilu un kontu dzēšanu, bet turpmākā gada laikā plānots šo procesu attiecināt arī uz atsevišķiem ierakstiem, atklāja Čuminski.

Jaunais process pirmkārt attieksies uz ierakstiem, kas dzēsti par kailuma, seksa, naida runas un vardarbības atspoguļošanu.

Šādos gadījumos lietotājiem tiks nosūtīts brīdinājums, kurā būs iespējams uzklikšķināt uz pogas, apstrīdot šo lēmumu. Jautājumu tālāk izskatīs “Facebook” darbinieku komanda.

Saturs, kas pārkāpj “Facebook” standartus, tiek meklēts, izmantojot īpašu datorprogrammu, bet gadījumus, kad satura dzēšana tiks apstrīdēta, izskatīs cilvēki. Mērķis ir izskatīt tos dienas laikā.

Facebook” strādā aptuveni 7000 satura recenzenti, kas ir daļa no 15 000 cilvēku lielas komandas, kas atbild par drošību, atklāja Čuminski, piebilstot, ka līdz gada beigām komandu plānots palielināt līdz 20 000 darbiniekiem.

 

Autors: Nozare.lv 25.04.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.