5.3 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Nekādu varavīknes karogu un tetovējumu – Ķīna cenzē Eirovīziju

 
Attēls: Yotube ekrānšāviņš

Eirovīzijas konkurss noteikti var izcelties ar dalībnieku centieniem izcelties un iespiesties skatītāju atmiņas, taču Ķīnā šī konkursa vērotājiem nākas samierināties ar dažādu elementu izpludināšanu vai vispār priekšnesumu neparādīšanu.

Mango TV, kurš pārraidīja pirmo Eirovīzijas pusfinālu, kurš norisinājās otrdien, ir kļuvis par sociālo tīklu lietotāju upuri, jo viņi izlēma nerādīt mākslinieku tetovējumus un citos priekšnesumos redzamos “varavīksnes karogus”. Ja ar to vēl nepietiek, Ķīna nolēma nerādīt Īrijas un Albānijas priekšnesumus, ziņo “BBC”.

Tagad Mango TV ir aizliegts pārraidīt pārējos konkursa notikumus un daudzi Ķīnas iedzīvotāji ir nolēmuši atteikties no Mango TV skatīšanās. Daži pat izteicās, ka steigs uz veikalu, lai iegādātos “varavīksnes lietussargus”.

Īrijas pārstāvis Ryan O’Shaughnessy uzstājās Eirovīzijas konkursa ar dziesmu par attiecību beigām. Viņa priekšnesumu papildināja divi vīriešu kārtas dejotāji. Savukārt Albānijas pārstāvis Eugent Bushpepa Ķīnas zilajos ekrānos neparādījās, jo viņam un viņa grupas biedriem bija pārāk daudz atklātu tetovējumu. Šis gan ir saistīts ar to, ka šī gada Janvārī Ķīnā tika nolemts ierobežot “subkultūras” elementu atspoguļošanu televīzijā, un tas attiecas arī uz tetovējumiem.

 

Autors: Dieviete.lv 11.05.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.