14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Tradicionālajā “Latvijas augļu un ogu vīna skatē 2018” noskaidroti iecienītākie vīni

 

28. novembrī restorānā “Pullman Riga Old Town” jau ceturto gadu Latvijā notika vadošo Latvijas vīndaru ražojumu degustācija “Latvijas augļu un ogu vīna skate 2018”. Kā jau katru gadu, arī šogad tika noskaidroti labākie vīni no vīndaru darinājumiem.

Pasākumā bija iespēja tikties ar 12 vīndariem un nogaršot vairāk nekā 90 augļu un ogu vīnu šķirnes. Katrs no vīna skates apmeklētājiem tika aicināts nobalsot par sev tīkamāko dzērienu.

Labākais vīns “HoReCa” balsojumā

Upeņu lapu vīns (Naukšēni, vīndaris Jānis Baunis)

Labākais vīns tautas balsojumā

Vīgriežu vīns (Cremon, vīndaris Jānis Mikans)

Galerija

Šī gada “Latvijas augļu un ogu vīna skatē 2018” piedalījās sekojošas vīna darītavas un vīndari:

Smilškalni (ZS Smilškalni, Alvils Elksnis); Līgatnes Vīna Darītava (SIA Līgatnes vīna darītava, Ainārs Vanags); Durbes Veltes (SIA Evi&Jo, Evija Kopštāle); Aizputes Vīna Darītava (SIA Aizputes vīna darītava, Mārtiņš Sants); Lubānas vīnotava (SIA Aiviekstes klēts, Oskars Žvagins); Jokas (SIA Jokas Development, Džons Brauns); Zilver vīndarītava (ZS Pīlādži, Jānis Zilvers); Tērvetes vīni (SIA Tērvetes veltes, Sandris Laizāns); Muižas Vīns (IK Cremon 6, Jānis Mikāns); Mazburkas (SIA “Mazburkas”, Gunta Niedra); Tēviņu Mājas vīns (SIA Tēviņi, Ivo Immermanis); Naukšēni (SIA “Bauņu sēta”, Jānis Baunis).

Pasākums vīndariem bija īpašs arī ar vēl kādu notikumu – mājas lapas www.latvijasvinature.lv atklāšanu.

“Esam apvienojušies brīnišķīgā projektā „Latvijas vīna tūrisma attīstība”, kur projekta mājas lapā “Latvijas vīna tūre”  ikviens varēs atrast informāciju par sev interesējošu vīna darītavu. Varēsiet lasīt ne vien par vīna darītavas izcelsmi, tradīcijām un katra vīna darīšanas metodēm, bet arī par katra vīndara lepnumiem un  dzērienu piedāvājuma klāstu. Protams, katrs no vīndariem jūs gaidīs uz degustāciju, kuras pieteikšanai mājas lapā norādīti visi kontakti. Tāpat mājas lapā būs infotmācija par tuvāko tūrismu ap vīna darītavām,” par jauno projektu, kas tapis  pateicoties ELFLA atbalstam un projektam „Latvijas vīna tūrisma attīstība”, skatē stāsta  Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības valdes loceklis Ričards Ivanovs.

 

Autors: Latvijas Vīnkopju un Vīndaru Biedrība

29.11.2018.

 

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.

 

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.