3.9 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Pirmajā adventē audžu ģimenes satiksies Ziemassvētku pasākumā tirdzniecības centrā “Mols”

 

Svētdien, 2. decembrī, plkst. 12.00 tirdzniecības centrā “MOLS” notiks audžuģimeņu Ziemassvētku ieskandināšanas pasākums, kas ir aicinājums Latvijas ģimenēm pārdomāt un iespējams izlemt par māju došanu arī kādam ārpus ģimenes aprūpē esošam bērnam. Pasākumu rīko nodibinājums “Sociālo pakalpojumu aģentūra” un paredzams, ka to apmeklēs vismaz 100 ģimenes, tajā skaitā gandrīz 200 bērnu.

Pasākuma laikā būs iespēja apskatīt Valtera Poļakova fotogrāfiju izstādi “Izaugt ģimenē” un klausīties Latvijā zināmu dziedātāju koncertu, kas ir pateicība, kuru “Sociālo pakalpojumu aģentūra” vēlas izteikt audžuģimenēm, adoptētājiem un aizbildņiem par viņu nesavtību, pacietību un mīlestību, nodrošinot ģimenes siltumu bez vecāku gādības palikušiem bērniem.

Bērniem paredzētas dažādas izzinošās aktivitātes, radošās darbnīcas, savukārt vecākus konsultēs fizioterapeiti no “Veselības centra 4”. Apmeklētājus priecēs un pasākumu atbalstīs tādi Latvijā zināmi mākslinieki kā – Āris Ozols un Alise Kante, Nikolajs Puzikovs, Ieva Sutugova, Roberts Rasa, Karīna Tropa, Vineta Elksne, Ivo Grīsniņš-Grīslis, Deniss, Kaspars Zlidnis un Marta Ritova. Papildus tam bērnus priecēs triku meistars Robijs Trankalis, “Jogitas pasākumi”, kā arī gardas piparkūkas palīdzēs dekorēt ģimenes restorāna “Hercogs” šefpavārs un vadītājs Andris Rūmītis. Pasākumu vadīs Kaspars Markševics.

“Sociālo pakalpojumu aģentūras” vadītāja Dace komentē, ka pasākumus, kuri veicina kopības sajūtu, “Sociālo pakalpojumu aģentūra” rīko jau 10 gadus – tie veicina arvien jaunu ģimeņu pievienošanos audžuģimeņu kustībai, kā arī attīsta vēlmi palīdzēt un mīlēt. “Pirmais bija vārds un tas ir mīlestība. Mīlestība nozīmē atvērties. Atver savu sirdi mīlestībai un Tu palīdzēsi kādam bērnam izaugt ģimenē,” stāsta D. Blaževiča

Arī tirdzniecības centra “MOLS”vadītāja Liene Karpova uzskata, ka šim pasākumam ir cēls mērķis – pateikties tām ģimenēm, kuras ir pieņēmušas aizgādniecībā kādu bērnu, kā arī veicināt apkārtējo cilvēku vēlmi un iedrošināt tos pieņemt aizgādniecībā kādu, kurš, diemžēl, ir palicis bez vecāku gādības. “Mēs esam gandarīti un pateicīgi, ka šāda veida pasākums notiks tieši pie mums tirdzniecības centrā “MOLS”un arī mēs varam līdzdarboties un pateikties visām audžuģimenēm, kā arī mudināt citus cilvēkus kļūt par audžuvecākiem,” stāsta L. Karpova.

Pasākums norisināsies bez maksas.

Pasākumu atbalsta: “Sociālo pakalpojumu aģentūra”, RIMI Latvia.

Autors: T/c “Mols”

30.11.2018.

 

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.