9 C
Rīga
otrdien, 5 novembris, 2024

Ierasto garšvielu neparastās īpašības

 

 

z

Garšvielām piemīt neparasta īpašība – tās ir ārstnieciskas. Tajās atrodas visi cilvēkam nepieciešamie vitamīni, antiseptiķi, vielas, kas uzlabo vielmaiņu un izvada dažādus kaitīgus savienojumus.

• Saaukstēšanās un augstas temperatūras gadījumā palīdz visparastākais melnais pipars.
Nepieciešami 200 ml sarkanā vīna, var kagoru. Vīnam pievienot 1 ēdamkaroti melno piparu un 10 minūtes vārīt. Izdzert pirms miega.

• Laringīts, angīna.
2 tējkarotes anīsa sēklas samalt un apliet ar 200 ml karsta ūdens. Atstāt ievilkties uz 1 stundu, nokāst. Lietot 4 reizes dienā pa 100 ml pusstundu pirms ēšanas.

• Hipertonija.
Termosā uz nakti apliet 5 lauru lapas ar 1 glāzi vāroša ūdens. Pusi no lauru lapu novārījuma izdzert 30 minūtes pirms ēšanas un pārējo daļu pirms vakariņām.

• Gāzu uzkrāšanās.
2 ēdamkarotes ar ķimenēm aplej ar glāzi vāroša ūdens, ļauj ievilkties 20 minūtes un izdzer visu uzreiz.

• Holecistīts (žultspūšļa iekaisums).
2 tējkarotes koriandra (samalta) aplej ar 50 ml spirta un nostādina vienu nedēļu. Uzlējumu lieto pa 10 pilieniem 3 reizes dienā.

• Menstruāciju kavēšanās.
2 ēdamkarotes ingvera pulvera pievieno 1 litram medus. Lieto pa 1 tējkarotei 3 reizes dienā.

• Gastrīts.
1 tējkaroti anīsa sēklas aplej ar 1 litru šņabja un nostādina 7 dienas. Lieto pa 15 pilieniem kuņģa spazmu gadījumos. Var pilināt saldinātā ūdenī.

• Bezmiegs.
Vakariņu ēdienos pievienot salviju, krustnagliņas un ingveru. Vai arī pagatavot no minētajām garšvielām novārījumus.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.