3.2 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Kā iemācīties mīlēt un cienīt savu ķermeni

 

Tu skaties uz sevi spogulī un neesi apmierināta ar to, kā izskaties? Tev kādreiz ir teikuši, ka tu izskaties satriecoši, bet tu pret to izturies skeptiski? Laiku pa laikam tu jūti, ka apkārtējie izsaka tev komplimentus, kas attiecas uz tavu izskatu, jo negrib tevi apbēdināt? Jā, tieši tā domā un jūtas cilvēki, kuri neprot mīlēt un cienīt savu ķermeni. Ko darīt, lai to labotu?

Izveido sev jaunus ideālos tēlus. Uz planētas ir vairāk, nekā septiņi miljardi cilvēku. Vai tiešām starp tiem neatradīsies kāds reāls piemērs, uz kura balstīt savus skaistuma standartus? Atceries, kad tu koncentrējies uz slavenībām, kurām apkārt ir vesela komanda cilvēku, kas strādā pie viņu ārienes, tev rodas pārdabiskas cerības, kuras, visticamāk, cietīs neveiksmi.

Atbrīvojies no žurnāliem par fitnesu un modi. Visi modeļi, kuri ir šajos žurnālos, ir prasmīgi apstrādāti fotošopā. Realitātē daudzi no viņiem arī pārdzīvo grūtus laikus vai cieš no ēšanas traucējumiem, par kuriem vai nu nerunā, vai nu vēlas noklusēt, lai nezaudētu darbu. Ideālu cilvēku nav!

Aprunājies ar kādu. Tas nenozīmē, ka tu sūdzēsies par savu ķermeni. Drīzāk tev vajag parunāt par to, cik nepārliecināta par sevi tu esi. Tavam sarunu biedram var izrādīties citādāks skatījums uz situāciju. Kad tu skaļi pārrunā savas „vājās vietas”, tu gandrīz vai atbrīvojies no tām.

Nesalīdzini sevi ar apkārtējiem. Pretējā gadījumā tu „barosi”sevī nepilnvērtības kompleksu, jo salīdzinājums nestrādās tavā labā un slikti iespaidos tavu pašvērtējumu. Neatkarīgi no salīdzināšanas rezultātiem, tev ir jāzina, ka dzīve – tā nav tikai konkurence. Mēs katrs esam savā veidā skaists, tāpēc nedrīkst sevi uzskatīt par sliktāku un nelaimīgāku par citiem.

Valkā apģērbu, kurš izdevīgi akcentēs tavu figūru. Dodies iepirkties! Nopērc sev tērpu, kurš vizuāli uzlabos tavu figūru. Tas manāmi paaugstinās tavu pašvērtējumu. Nav jēgas iespīlēties šaurās drēbēs, lai „samazinātu” sevi. Un nav jēgas slēpties maisveida apģērbā. Cieni savu ķermeni.

Veselība – tai ir liela nozīme. Kādā stāvoklī ir tava veselība? Vai tiešām ārsts tev teica, lai tu uzsāc diētu un atbrīvojies no svara? Ja, nē, tad satraukumam nav jābūt. Turpini baudīt dzīvi, bet neaizmirsti par veselīgu uzturu un fiziskajām aktivitātēm.

Sastādi sarakstu ar lietām, kas tev sevī patīk.  No sākuma tas nebūs viegli, jo parasti cilvēks ir tendēts koncentrēties uz negatīvo. Taču atgriezies pie šī saraksta atkal un atkal, lai atcerētos par savām pozitīvajām īpašībām un piefiksētu tās uz papīra. Ar katru reizi tas būs arvien vieglāk.

Atceries, ka visi cilvēki ir dažādi, tāpēc pieņem sevi tādu, kāda tu esi. Tu esi lielisks un neatkārtojams cilvēks, kuru „trūkumi” padara par unikālu un īpašu. Cieni sevi un savu ķermeni, neatkarīgi no tā, ko tev saka apkārtējie. Netiecies pēc nesasniedzamiem standartiem. Esi pārliecināta par sevi!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.