6.8 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

7 triki, kuri tev palīdzēs labāk visu atcerēties

 

7 triki, kuri tev palīdzēs labāk visu atcerēties

1. Atkārto informāciju savā galvā. Tikai atceries, ka informācija, kuru bieži neizmanto var aizmirsties nedēļas laikā, tādēļ ļoti labi būs, ja pierakstīsi to, ko tu varētu aizmirst pēc nedēļas! Piemēram, īslaicīgā atmiņa ilgst sākot no 20 minūtēm līdz pat 24 stundām. Ja mācies jaunu valodu, tad tev jaunie vārdiņi jāatkārto ik pēc divām nedēļām, vēlāk ik pēc 2 mēnešiem.

2. Ja mācies ko jaunu un interesantu, tad vari piedāvāt to apgūt arī citiem, piemēram, iemācies ko jaunu un māci to savam draugam vai labākajai draudzenei. Tādejādi tu ne tikai atkārtosi jauno informāciju, bet arī sapratīsi, cik labi to māki paskaidrot citiem. Jo labāk tas izdosies, jo labāk pati saproti šo informāciju.

3. Ja vēlies apgūt jaunu valodu vai gatavojies kādai runai, tad labākais, ko vari darīt ir lasīt skaļi. Lasi skaļi jaunos vārdiņus vai savu runu. Sākumā tas šķitīs jocīgi, bet vēlāk tas tev noderēs.

4. Domā pozitīvas domas! Ja jauno informāciju apgūsi labā garastāvokli, nevis būsi nogurusi vai satraukta, tad labāk to atcerēsies.

5. Atvēli laiku savam miegam, tas tev palīdzēs labāk atcerēties uzkrāto informāciju. Ir zinātniski pierādīts, ka cilvēki, kuri gatavojas eksāmenam un atvēl laiku miegam iegūst pozitīvākus rezultātus eksāmenos. Miegs ļauj smadzenēm atpūsties, īpaši, ja visu dienu lasi un uzņem jaunu informāciju.

6. Ilustrē! Kad tu mācies ko jaunu, tu veic pierakstus. Papildini savus pierakstus ar zīmējumiem, apakšvirsrakstiem, simboliem un citiem vizuāliem elementiem.

7. Veido atskaņas Izmanto atskaņas, lai labāk atcerētos konkrētus jēdzienus vai frāzes. Šī ir ļoti sena un iedarbīga metode.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.