2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Padomi, kā uzveikt viltus izsalkuma sajūtu!

 

Tavam organismam ēšana garlaicības vai sliktas omas dēļ nav vajadzīga. Protams, no pilnvērtīgām maltītēm atteikties arī nevajadzētu, citādi iedzīvosies veselības problēmās. Kā uz īsu brīdi remdēt izsalkuma sajūtu?

Izdzer glāzi ūdens. Dažkārt slāpes nomaskējas par izsalkumu. Signāli ir līdzīgi, tāpēc pirms ķeries pie ēšanas, izdzer glāzi ūdens. Ja šķiet grūti, pievieno citronu vai piparmētru.

Iztīri zobus. Šis paņēmiens uz īsu brīdi atbrīvos no izsalkuma sajūtas. Svaigums mutē apslāpē citus aromātus un garšas, kuru dēļ tev varēja rasties vēlme paēst. Pie tam, kurš gang rib ēst, ja zina, ka ēdiens ne pēc kā laba negaršos?

Košļā košļājamo gumiju. Ja zobubirstes pie rokas nav, ir laba alternatīva – košļājamā gumija. Efektivitāte ir ļoti līdzīga. Ikdienā ar to aizrauties nevajadzētu, bet tas ir lielisks veids, kā apmānīt organismu.

Ēd ķiploku un ingveru. Šie produkti apslāpē izslakuma sajūtu. Ja ēst ķiploku darbā nebūs diez ko patīkami, tad dzert tēju ar ingveru gan var.

Skrien. Tā vietā, lai kārtējo reizi našķētos, dodies skriet! Kardio treniņi uz brīdi novērš domas no izsalkuma.

Novērs uzmanību. Nereti mēs dodamies pie ledusskapja vai skapīšiem, jo esam garlaicības mākti. Uztaisām sviestmaizi, ieslēdzam seriālu un apēdam to, kas mūsu organismam nemaz nebija vajadzīgs. Tāpēc labāk pamēģini novērst savu uzmanību ar kaut ko aktīvu: uzkopšanu, pastaigu vai skrējienu.

Izvairies no kārdinājuma. Lai izbadētos, dažiem pietiek ar skaista ēdiena bildītes ieraudzīšanu vai svaigu bulciņu sasmaržošanu. Centies no tā visa izvairīties!

Ievēro ēšanas režīmu. Dietologi iesaka ēst 5-6 reizes dienā, taču šis skaitlis var mainīties, atkarībā no ķermeņa īpatnībām. Galvenais – nemaini ierasto režīmu un neizlaid pamatmaltītes.

Brokasto. Tie cilvēki, kuri kārtīgi brokasto, spēj vieglāk izturēt līdz pusdienām un dienas laikā uzņem mazāk lieko kaloriju.

Uzkod pareizi. Uzkodu reizēm jābūt pareizām, sabalansētām un ieplānotām. Izvairies no ātrās edināšanas un saldumiem. Tādi produkti tikai apdullina izsalkuma sajūtu, taču ne uz ilgu laiku. Pēc stundas tev atkal gribēsies ēst. Labāk izvēlies sauju riekstu, kādu augli vai glāzi kefīra.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.