1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Labas veselības 10 stūrakmeņi

 

 

  1. Pirmais, kas jums ir jāsaprot ir tas ko jūs īsti gribat no dzīves.Skatieties nākotnē, kādu jūs sevi redzat trīsdesmit, četrdesmit, piecdesmit un vairāk gados. Saprotiet, vai tas ir tas ko jūs gribiet, vai jūs tomēr gribat justies un izskatīties daudz labāk.
  2. Izvairieties no stresiem.Nonākot nepatīkamā situācijā padomājiet cik tā problēma ir niecīga uz visas dzīves fona. Uztveriet problēmu filozofiski. Kā teica karalis Salamons: Viss pāriet un arī šis pāries”.
  3. Esiet labsirdīgi un iecietīgi pret cilvēkiem.Iemācieties piedot viņiem viņu kļūdas un jūs uzreiz pamanīsiet cik ļoti jums uzlabosies pašsajūta. Jo tad, kad jūsos mīt aizvainojumi jūs veidojiet saikni starp sevi un pāri darītāju, kas būtiski novājina jūsu morālo un fizisko organismu un ļaujiet slimībai sevi uzveikt.
  4. Centieties visu darīt mierīgi un pārliecināti.Ārsti steigu mēdz dēvēt par ”steidzīgo slepkavu”, jo steiga liek organismam izstrādāt adrenalīnu lielos daudzumos, kas nodzen sirdi, rada spriedzi un visbeidzot nopietni kaitē jūsu veselībai.
  5. Pacentieties gūt pēc iespējas vairāk pozitīvu emociju.Pozitīvas emocijas nostiprina imunitāti un bremzē novecošanās procesus.
  6. Pašas kaitīgākās sajūtas jūsu veselībai ir– ļaunums, vainas apziņa pret sevi un apkārtējiem. Atcerieties, ka veselība sākas no mīlestības pret sevi un apkārtējiem.
  7. Pēc iespējas vairāk un biežāk smejieties.Ir zinātniski pierādīts, ka smieklu laikā paātrinās asinsrite, kas ir lieliska profilakse sirds un asinsvadu saslimšanām. Negatīvās emocijas tikai iedarbina pašīznīcināšanās mehānismu.
  8. Iemācieties pilnībā atslābināties. Atrodiet laiku pārdomām. Veltat tam vismaz desmit minūtes dienā, vēlams pirms miega. Ieslēdz sev tīkamu mūziku, apsēdies pēc iespējas ērtāk. Izvēlieties kādu objektu, kas jūs nomierina, tā var būt uguns kamīnā, vai zivtiņas akvārijā, galvenai, lai šajā pārdomu brīdī jūs sajustu mieru un harmoniju. Pacentieties nedomāt par ikdienas rūpēm un raizēm, ja jums izdodas,tad nedomājiet neko. Speciālisti uzskata, ka šādi pavadītas minūtes spēj atbrīvot organismu no ikdienas stresa un saspringuma.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.