16 C
Rīga
piektdien, augusts 7, 2020

Kādēļ uzturā lietot plūmes?

 

Vai esi prātojusi kādas ir plūmju pozitīvās īpašības? Izrādās, ka to ir daudz, varbūt ir pienācis laiks tās biežāk lietot savā uzturā?

Plūmju pozitīvās īpašības:

1. Tās uzlabo vēdera darbību, nāk par labu kuņģa un zarnu trakta veselībai!

2. Sievietēm, kuras biežāk kā vīrieši cieš no aizcietējumiem, ik pa laikam panašķēties ar plūmēm ir ļoti vēlams.

3. Plūmju lapās un augļos, ir kumarīni, tie kavē trombu veidošanos asinsvados.

4. Plūmes uzlabo kaulu veselību. Plūmju sastāvā ir vērtīgās vielas – vitamīns K, bors, magnijs, kālijs un polifenoli.

5. Apēdot 5-6 plūmes dienā ir iespējams aizkavēt kaulu blīvuma, kā arī stiprības samazināšanos un uzlabot to arī sievietēm pēc menopauzes!

 

Autors: Deviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your name here
Please enter your comment!