5.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

10 veidi, kā uzlabot sava miega kvalitāti!

 

Šie ir 10 veidi, kā uzlabot sava miega kvalitāti, noteikti ņem vērā šos ieteikumus, jo miega kvalitātei ir nenovērtējama nozīme. Labs miegs patiesi ietekmē tavas dzīves kvalitāti, pat darba spējas!

1. Ja esi neizgulējusies, tad tas pamatīgi ietekmēs tavu veselību. Neizguļoties cilvēks izskatās vecāks, bēdīgs un zem acīm izveidojas “maisiņi”

2. Pāris dienas bez miega būtisku ļaunumu nenodarīs, taču, ja ikdienā regulāri neizgulēsies, tad tas atspēlēsies uz tavu veselību.

3. Izrādās, ka nepieciešamais miega ilgums katram cilvēkam atšķiras, tomēr pieaugušajiem jāguļ 6-9 stundas!

4. Lai uzlabotos tavu miega kvalitāti, tev jādodas gulēt konkrētā laikā ik dienu, tādejādi tu arī varēsi pamosties laikā, pie kura esi pieradusi.

5. Pirms miega nevajadzētu sērfot internetā vai skatities filmas, seriālus. Ir izpētīts, ka  ekrāna zilā gaisma neļauj mums iemigt un nomierināties. Telefoniem un datoriem var uzlikt nakts funkciju, iesakām to iestrādāt automātiski.

6. Ideālais laiks iemigšanai ir no pulkstens desmitiem vakarā, svarīgi aizmigt pirms pusnakts, ne velti šādu miegu sauc par “beauty sleep”.

7. Ik vakaru padomā par 5 līdz 10 lietām, kuras notikušas konkrētajā dienā un, kuri no šiem dienas momentiem likuši pasmaidīt vai sajusties labāk.

8. Pirms miega noteikti 6 stundas nelieto kofeīnu, tas traucēs iemigt un samazinās miega ilgumu. Lai būtu vieglāk aizmigt, iesakām malkot kādu nomierinošu zāļu tēju, piemēram, kumelīšu. Tomēr pirms miega sadzerties šķidrumu vispār nav vēlams, lai naktī nebūtu jādodas uz tualeti.

9. Guļamistabā neglabā ierīces, kuras var izstarot gaismu. Tavu miegu var iztraucēt pat wifi mirgojošā gaismiņa.

10. Izvēlies ērtu matraci. Katram no mums ir citāda gaume, ja tev patīk ciets matracis, bet mājās, tas ir mīksts, tad ir vērts padomāt par matrača maiņu.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.