1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Kādēļ pabūt vienatnē ir veselīgi un pat ļoti vajadzīgi?

 

Ir tik viegli padoties sabiedrības viedoklim par to, ka partnera esamība ir vienīgais veids, kā būt laimīgam. Taču katram cilvēkam ir pašam savs ceļš uz laimi. Labākais veids, kā to uzzināt un iepazīt sevi ir, dzīvojot patstāvīgi. Bez apkārtējo spiediena, bez mijiedarbības ar tiem, ar ko tev nav nekā kopīga. Bez trokšņa un bez vajadzības pieķerties katram garāmgājējam, lai vairotu pašpārliecību.

Dažkārt labāk ir ceļot pa dzīvi pēc saviem nosacījumiem. Atpūsties no randiņiem un romantikas, atkal atklāt sevi. Patiesība ir tāda, ka vientulība var būt arī greznība – tev ir savs jumts virs galvas, savi ienākumi, neatkarība no citiem, stabilitāte, telpa, laiks un sapņi. Tā ir iespēja katru rītu celties, zinot, kādus lēmumus tu pieņemsi, ko tu darīsi, ar ko tiksies, pie kā strādāsi un kur dosies. Tu vari apmierināt savas emocionālās vajadzības, neatkarīgi ne no viena cita. Ja tu esi „attiecību” cilvēks, tad tev no sākuma nebūs viegli atteikties no „randiņiem un romantikas”. Tu izjutīsi vecu ieradumu spiedienu, un tev gribēsies ļauties kārdinājumam un attiecībām, pat, ja tās nav pareizas. Taču ir pienācis laiks parūpēties par sevi. Ir pienācis laiks cienīt sevi, izzināt sevi un mīlēt sevi.

Ja tu izturēsi šo pārejas periodu, tu vairs nejutīsies kā slazdā un tu iegūsi pilnīgu brīvību. Līdz ko tu pieradīsi pie mīlestības pret sevi, tu vairs nesamierināsies ar kaut ko mazāku. Līdz ko tu sāksi maksimāli izmantot savu brīvību, tu varēsi izveidot dzīvi, kura patiks tieši tev. Šis vientulības periods uzstādīs jaunu standartu tavām nākotnes attiecībām (pat vienkārši draudzīgām). Tu vairs necentīsies „aizbēgt”no vientulības, jo tu mīlēsi sevi un pārstāsi dzīvot ilūzijās, meklējot jaunu partneri.

Labāk ir būt vienam un iemācīties baudīt savu kompāniju, nekā dzīvot toksiskās un emocionāli sarežģītās attiecībās. Labāk aizvadīt gadus, ejot pretīm saviem mērķiem un meklējot sevi, nekā bezjēdzīgi sekot kādam. Pēc gadiem tu nenožēlosi to, cik laika veltīji sev un cik jaunu piedzīvojumu, iespaidu un pieredzes izdzīvoji un ieguvi. Taču reiz tu uzdosi sev jautājumu – kas ar tevi būtu noticis, ja tu neiztērētu gadus, mēģinot mainīt kādu, kas to nemaz nevēlējās? Tu atcerēsies par toksiskajiem cilvēkiem, kurus biji ielaidusi savā dzīvē.

Tikai tāpēc, ka tu nolēmi pabūt vienatnē, nenozīmē, ka tu būsi viena visu atlikušo dzīvi. Mīlestība, kas ir tevis cienīga, atnāks tad, kad tu tai būsi gatava. Taču tagad, šajā brīdī, viss, kas tev ir nepieciešams, ir zināt un atcerēties par to, kā tev ir paveicies, ka tu patstāvīgi vari rakstīt savu dzīves stāstu. Tu esi savas dzīves prioritāte, un tev ir neierobežotas iespējas. Tikai saskati tās un izmanto…

Autors: Dieviete.lv

 

1 KOMENTĀRS

  1. Ļoti precīzs apraksts tam kā pareizi sākt cilvēkam tik ļiti vajadzigo,pareizo,pozitivo dzīvi.Jo atkariba no visa kā moca cilvēku,viņa veselibu.ļoti svarigi ir dzivot sev,lai dzivotu ilgi.Ja lieki dalies emocîjās,tad ilga dzīve nav iespejama.tas ir tāpat kā dalīties ar tortes gabaliņiem.Visiem izdali un dzīve beifzas.pats paliec kā tukša paplāte.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.