4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Daži interesanti fakti par fotoepilāciju

 

image-articolo-cura-le-gambe-la-visita-e-gratis

Mūsdienu pasaulē skaistuma un sakoptības jēdzieni papildina viens otru.
Tādēļ, lai izskatītos koptas, vājā dzimuma pārstāves izmanto dažādas kosmētiskās procedūras. Viena no tām ir fotoepilācija.

Fotoepilācija ir kosmētiskā metode, kas palīdz atbrīvoties no nevēlamiem matiņiem uz ķermeņa, iedarbojoties uz matu ar augstu gaismas impulsu. Metodes pamatā ir melanīna (vielas, ko satur mata pamats un folikuls) spēja absorbēt gaismas viļņus, turklāt mata pamatā notiek dažādas reakcijas, viena no tām ir termiska. Tam seko matiņa atmiršana un mats vairs neatjaunojas, bet pilnīgai tā iznīcināšanai ir nepieciešams iziet vairākas šādas procedūras.

Šodien iziet fotoepilācijas procedūru var atļauties jebkurš, jo īpaši tāpēc, ka tā ir nesāpīga, neaizņem daudz laika un ir diezgan efektīva. Fotoepilācijas priekšrocības: āda manāmi paliek jaunāka, ir izslēgts inficēšanās risks, procedūras ātrums, ādas slāņa minimāls bojājums.

Tomēr pastāv virkne kontrindikāciju, par kurām vajadzētu zināt. Piemēram, jaunveidojumu esamība uz ādas, ļaundabīgie audzēji. Fotoepilāciju nedrīkst veikt cilvēki, kuri cieš no išēmiskās sirds slimības, hipertonijas, varikozām vēnām. Var rasties alerģiska reakcija, ekzēma un psoriāze. Grūtniecēm un barojošām mātēm fotoepilācija ir aizliegta.

Dažreiz fotoepilācijas dēļ var rasties sarežģījumi, blakusparādības, tādas kā rētas pēc ādas apdegumiem (sevišķi zoda un kakla rajonā), svīšanas procesa traucējumi apstrādātās vietās (bromhidroze), pigmentācija. Fotoepilācija var kļūt par palaidējmehānismu ļaundabīgiem veidojumiem, ja procedūras laikā tiek skartas papilomas vai dzimumzīmes. Tāpēc pirms fotoepilācijas veikšanas ir jāizsver visi „par” un „pret” , jāpieiet šim jautājumam nopietni un uzmanīgi.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.