Sastāvdaļas:
2 glāzes milti;
1 bundžiņa vārīts iebiezinātais piens;
2 olas;
120 grami pūdercukurs;
100 grami sviests vai margarīns;
100 grami rieksti(pēc jūsu izvēles)
2 ēdamk. augu eļļas (formas iesmērēšanai);
1/3 tējk. soda;
1/3 tējk. etiķis;
šķipsniņa sāls.
Lasi vēl: |
Lieliska Milānas cepumu recepte |
Ātrais kartupeļu sacepums sātīgām rītdienas vakariņām |
Auzu pārslu cepumi ar žāvētām ogām – Tavam slaidajam augumam |
Pagatavošana:
Sviestu ( istabas temperatūrā) satrīt ar cukuru, pievienot sāli, pievienot sakultas olas. Sodu sajauc ar etiķi un pievieno mīklai, samaisa. Pievieno izsijātus miltus, kārtīgi samaisa, mīklai jābūt elastīgai.
Cepamo formiņu iesmērē ar eļļu. Ar mitrām rokām plēš no mīklas mazus gabaliņus uz liek formiņās, cep līdz paliek brūns.
Ar nazi notīrīt nelīdzenās malas no riekstiņu pusītēm. Piepildīt riekstiņu pusītes ar vārītu iebiezināto pienu un ļaut sasūkties 20 – 30 minūtes.