9.3 C
Rīga
sestdien, 16 novembris, 2024

7 oriģinālas receptes solīdam uzkodu galdam

 

1368032451_banket

Šo 7 ēdienu receptes ir veselīgas, viegli pagatavojamas, un tās ir ļoti ērti ēst ar rokām. Tās visas ir kā radītas maltītes ieturēšanai brīvā dabā.

Tartiljas mājas gaumē

  • Sagriežam 300 gr vistas filejas, samaisām ar pusi sakapāta sīpola un apcepam eļļā zeltaini brūnus, ja vēlaties, ceptos sīpolus variet noņemt.
  • Sagriežam 100 gr  Ķīnas kāpost, vai aizberga salātus, papriku, svaigu, vai marinētu gurķi, tomātu, var arī zaļumus.
  • Lavašu sasmērējam ar majonēzi, vai ar jebkuru citu mērci.
  • No sākuma liekam virsū vistu, tad dārzeņus, aizlokām vienu lavaša malu un satinam stingrā ruletē.

Karstmaizītes

  • Ņemam savu iemīļotāko maizi, sagriežam un sasmērējam šķēles ar sviestu.
  • Uzkarsējam pannu, liekam maizītes cepties ar sviesta pusi uz leju, līdz tās ir zeltainu brūnas.
  • Pēc tam var maizītes apbērt ar rībētu sieru, zaļajiem zirnīšiem, svaigiem dārzeņiem, uzlikt pannai vāku un ļaut tām vēl nedaudz pacepties uz lēnas uguns

 Plācenīši

  • Ņemam zaļumu maisījumu (spināti, nātres, salāti, pētersīļi u.c.) 300-400 gr, izņemam rupjos kātus, blanšējam ar verdošu ūdeni un sakapājam.
  • Tam visam vēl pievienojam 5-6 sīpollokus.
  • 2 olas sakuļam ar 2 gl piena, pievienojam 1.5 gl sijātu miltu, 1 tējk. cepamā pulvera un kārtīgi visu samaisām.
  • Šo masu savienojam ar zaļumiem  – būtu jāizveidojas skāba krējuma konsistencei.
  • Pievienojam sāli pēc garšas, veidojam plācenīšus un cepam līdz tie ir zeltaini brūni.

 Cukīni ruletītes

  • Jaunu cukīni, nomazgājam un sagriežam plānās šķēlīlēs visā tā garumā. Visvieglāk to ir izdarīt ar dārzeņu griežamo.
  • Pāris tomātus pārgriežam uz pusēm, iztīrām sēklotni, bet tomāta cieto daļu sagriežam šķēlītēs.
  • To pašu izdarām ar lielu papriku.
  • Cukīni viegli apcepam no abām pusēm
  • Cukīni šķēles nosmērējam ar kausēto, vai svaigo sieru bez piedevām, ,  uzberam uz siera sakapātas melnās olīvas, pildām ar sagrieztajiem dārzeņiem, veidojam ruletītes. Sastiprinām ar izrulīšiem, vai sasienam ar sīpolloku.

Baklažānu čipsi

  • No sākuma pagatavojam marinādi: samaisām 3 ēdk. olīveļļas un 3 ēdk. balzamiko etiķa, 1 tējk. cukura un šķipsniņu sāls.
  • Palielu baklažānu sagriežam vienādās, plānās šķēlēs.
  • Baklažānus sajaucam ar marinādi, traukam uzliekam pa virsu pārtikas plēvi un liekam ledusskapī uz visu nakti.
  • No rīta cepešpannā ieklājam foliju, sakārtojam baklažānus vienā kārtā, apslakām ar marinādi un sepam 40-50 minūtes 150 grādos.

 Auzu pārslu nūjiņas 

  • Bļodā samaisām 1/2 gl maltu auzu pārslu un 1/2 gl sijātu miltu, pa vienai 1/2 tējk. kaltētu diļļu, pētersīļu, kurkumas un šķipsniņu sāls.
  • Maisījumam pievienojam 70 gr mīksta sviesta un 50 gr rīvēta siera.
  • Pielejam 80 ml piena un samīcām mīklu.
  • Sadalām vienādās bumbiņās no kurām veidojam stingras nūjiņas.
  • Saliekam uz ietaukotas cepešpannas un cepam 180 grādos 25-30 minūtes.

 Mājas cepumi

  • Sakuļam 180 gr sviesta ar 1/2 gl cukura līdz krēmveida konsistencei.
  • Pievienojam rīvētu citrona miziņu, sulu no tā paša citrona un šķipsniņu vanilīna.
  • Sakuļam visu kopā, pievienojam 340 gr miltu un samaisām mīklu.
  • Pievienojam 1/4 gl sasmalcinātu ķirbja sēklu, riekstus, dzērveņu un ķiršu sukādes, rozīnes un smalki sagrieztas žāvētās aprikozes.
  • Sadalām mīklu uz pusēm un sarullējam divas 20 cm garas desiņas ar 4 cm diametru.
  • Aptinam ar pārtikas plēvi un ieliekam ledusskapī uz pāris stundām.
  • Pēc tam ”desiņas” sagriežam 5-7 mm biezās šķēlēs un cepam 10-12 minūtes 180 grādu temperatūrā.
avots: adme.ru
 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.