Šo 7 ēdienu receptes ir veselīgas, viegli pagatavojamas, un tās ir ļoti ērti ēst ar rokām. Tās visas ir kā radītas maltītes ieturēšanai brīvā dabā.
Tartiljas mājas gaumē
- Sagriežam 300 gr vistas filejas, samaisām ar pusi sakapāta sīpola un apcepam eļļā zeltaini brūnus, ja vēlaties, ceptos sīpolus variet noņemt.
- Sagriežam 100 gr Ķīnas kāpost, vai aizberga salātus, papriku, svaigu, vai marinētu gurķi, tomātu, var arī zaļumus.
- Lavašu sasmērējam ar majonēzi, vai ar jebkuru citu mērci.
- No sākuma liekam virsū vistu, tad dārzeņus, aizlokām vienu lavaša malu un satinam stingrā ruletē.
Karstmaizītes
- Ņemam savu iemīļotāko maizi, sagriežam un sasmērējam šķēles ar sviestu.
- Uzkarsējam pannu, liekam maizītes cepties ar sviesta pusi uz leju, līdz tās ir zeltainu brūnas.
- Pēc tam var maizītes apbērt ar rībētu sieru, zaļajiem zirnīšiem, svaigiem dārzeņiem, uzlikt pannai vāku un ļaut tām vēl nedaudz pacepties uz lēnas uguns
Plācenīši
- Ņemam zaļumu maisījumu (spināti, nātres, salāti, pētersīļi u.c.) 300-400 gr, izņemam rupjos kātus, blanšējam ar verdošu ūdeni un sakapājam.
- Tam visam vēl pievienojam 5-6 sīpollokus.
- 2 olas sakuļam ar 2 gl piena, pievienojam 1.5 gl sijātu miltu, 1 tējk. cepamā pulvera un kārtīgi visu samaisām.
- Šo masu savienojam ar zaļumiem – būtu jāizveidojas skāba krējuma konsistencei.
- Pievienojam sāli pēc garšas, veidojam plācenīšus un cepam līdz tie ir zeltaini brūni.
Cukīni ruletītes
- Jaunu cukīni, nomazgājam un sagriežam plānās šķēlīlēs visā tā garumā. Visvieglāk to ir izdarīt ar dārzeņu griežamo.
- Pāris tomātus pārgriežam uz pusēm, iztīrām sēklotni, bet tomāta cieto daļu sagriežam šķēlītēs.
- To pašu izdarām ar lielu papriku.
- Cukīni viegli apcepam no abām pusēm
- Cukīni šķēles nosmērējam ar kausēto, vai svaigo sieru bez piedevām, , uzberam uz siera sakapātas melnās olīvas, pildām ar sagrieztajiem dārzeņiem, veidojam ruletītes. Sastiprinām ar izrulīšiem, vai sasienam ar sīpolloku.
Baklažānu čipsi
- No sākuma pagatavojam marinādi: samaisām 3 ēdk. olīveļļas un 3 ēdk. balzamiko etiķa, 1 tējk. cukura un šķipsniņu sāls.
- Palielu baklažānu sagriežam vienādās, plānās šķēlēs.
- Baklažānus sajaucam ar marinādi, traukam uzliekam pa virsu pārtikas plēvi un liekam ledusskapī uz visu nakti.
- No rīta cepešpannā ieklājam foliju, sakārtojam baklažānus vienā kārtā, apslakām ar marinādi un sepam 40-50 minūtes 150 grādos.
Auzu pārslu nūjiņas
- Bļodā samaisām 1/2 gl maltu auzu pārslu un 1/2 gl sijātu miltu, pa vienai 1/2 tējk. kaltētu diļļu, pētersīļu, kurkumas un šķipsniņu sāls.
- Maisījumam pievienojam 70 gr mīksta sviesta un 50 gr rīvēta siera.
- Pielejam 80 ml piena un samīcām mīklu.
- Sadalām vienādās bumbiņās no kurām veidojam stingras nūjiņas.
- Saliekam uz ietaukotas cepešpannas un cepam 180 grādos 25-30 minūtes.
Mājas cepumi
- Sakuļam 180 gr sviesta ar 1/2 gl cukura līdz krēmveida konsistencei.
- Pievienojam rīvētu citrona miziņu, sulu no tā paša citrona un šķipsniņu vanilīna.
- Sakuļam visu kopā, pievienojam 340 gr miltu un samaisām mīklu.
- Pievienojam 1/4 gl sasmalcinātu ķirbja sēklu, riekstus, dzērveņu un ķiršu sukādes, rozīnes un smalki sagrieztas žāvētās aprikozes.
- Sadalām mīklu uz pusēm un sarullējam divas 20 cm garas desiņas ar 4 cm diametru.
- Aptinam ar pārtikas plēvi un ieliekam ledusskapī uz pāris stundām.
- Pēc tam ”desiņas” sagriežam 5-7 mm biezās šķēlēs un cepam 10-12 minūtes 180 grādu temperatūrā.
avots: adme.ru