1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Atbrīvoties no krunciņām zem acīm, ātri un vienkārši

 

Lai tiktu vaļā no krunciņām zem acīm, ieteicams uz nakti zem acīm uzsmērēt smiltsērkšķu eļļu, vai persiku, mandeļu, aprikožu eļļu. Tās var nopirkt aptiekās vai specializētos kosmētikas veikalos.

Labs efekts ir arī olīveļļai, kuru arī uz nakti nelielā daudzumā vajag uzklāt zem acīm. Tomēr tai jābūt izcilas kvalitātes eļļai.

Ādu tonizē arī šāda procedūra: ledus formiņās ielejam zāļu tēju uzlējumus, piemēram, nomierinošos: kumelīti, piparmētru, melisu. Formiņas ieliekam saldētavā, un no rītiem ar ledus gabaliņiem kārtīgi notīram seju un ādu ap acīm.
Zāļu tēju vietā var izmantot arī pilnpienu. Pateicoties piena ledum, āda paliek svaigāka, gludāka un izskatās atpūtusies.

Maskas ādai zem acīm:

Maizes maska: baltmaizi sasmalcināt un samaisīt ar siltu pilnpienu. Maisījumu uzlikt uz acīm. Nekustoties gulēt 20 minūtes, pēc tam pārpalikumus noņemt ar salveti.

Citronu: No pusi citrona izspiežam sulu. Samaisam to ar šķipsniņu sāls uno las baltumu. Visu uzputojam un plānā kārtā uzsmērējām uz acīm. Šāda maska savelk ādu, nogludinot krunciņas. Pietiek paturēt 10-15 minūtes, pēc tam nomazgāt ar siltu ūdeni un zem acīm uzklāt mitrinošu krēmu.

Rauga: ņemam 20-25 g rauga un ar pienu vai augu, vai saulespuķu eļļu izšķīdinām līdz krējumam līdzīgai konsistencei. Turam uz acīm 15-20 minūtes un rūpīgi nomazgājam ar ūdeni, var arī ar siltu pienu.

Medus: 1 ēdamkaroti uzsildīta medus samaisām ar 1 tējkaroti kviešu miltiem. Pievienojam uzputotu olas baltumu. Liekam uz acīm uz 15-20 minūtēm, pēc tam nomazgājam ar siltu ūdeni un uzklājam mitrinošu krēmu.

Biezpiena: samaisām 1 ēdamkaroti treknu biezpienu ar ½ tējkaroti siltu šķidru medu, kā arī tējkaroti augu eļļas, trekna saldā krējuma un ēdamkaroti silta piena. Uzklājam acīm, atstājam uz 20 minūtēm, nomazgājam ar siltu pienu.

Kartupeļu: uz smalkas rīves sarīvējam svaigu kartupeli. Kopā ar to sulu samaisam ar treknu saldo krējumu. Uzklājam uz acīm uz 15-20 minūtēm, nomazgājam ar siltu ūdeni. Šī maska ir profilaktiska un ieteicama jau no 18 gadiem.

Banānu: ēdamkaroti banāna mīkstuma samaisām ar ēdamkaroti izkausēta sviesta. Uzliekam uz acīm, atstājam uz 20 minūtēm un nomazgājam ar siltu ūdeni. Šāda maska dod ļoti labu efektu.

Аprikozu: ēdamkaroti aprikožu mīkstuma samaisām ar tējkaroti medus. Uzliekam uz acīm uz 20 minūtēm, pēc tam nomazgājam ar siltu ūdeni.

Auzu: ņemam ēdamkaroti sasmalcinātu auzu pārslu, aplejam ar karstu pienu un gaidām, kad tās uzbriedīs. Pēc tam uzliekam uz acīm un atstājam uz 15-20 minūtēm. Nomazgājam ar siltu pienu.

avots: kudakrasivee.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.