1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Te būs instrukcija, kā no nogriezta zieda izaudzēt īstu rozi

 

12935447279900753

Daudzi, kuriem dāvināti rožu pušķi, ir pamanījuši, ka pēc dažām dienām uz stumbriem parādās jauni dzinumi. Pirmā doma, protams, ir – dot augam jaunu dzīvi, izaudzinot jaunu tikpat krāšņu ziedu.

Ja esat nolēmis visiem spēkiem izaudzināt rozi no griezta zieda, tas iespējams, ievērojot dažus noteikumus.

Instrukcija
1 Sagaidiet pušķa novīšanu (bet ne pilnīgu). No stumbriem nogrieziet spraudeņus tā, lai uz katra būtu vismaz trīs  pumpuri. Tas ir, katram zara fragmentam jābūt vismaz 2 posmiem.

2 Ar asu žileti vai nazi veidojiet slīpu iegriezumu tieši zem pumpura un taisnu iegriezumu 0,5 cm virs pumpura. Ja ir lapas, tad apakšējo noņemiet nost, augšējo – pusi.

Lasi vēl:
Dziednieciskie līdzekļi pret nogurumu – veselīgi un noderīgi
DIVI MAZI BĒRNI SAVAM TĒVAM ZIEDO BURTISKI DAĻU NO SEVIS: PASAULE IR AIZKUSTINĀTA
Dziedējošā aspirīna šķīduma noslēpums

3 Paņemiet augu iesakņošanas uzlabojošo preparātu (piemēram, Kornevin vai Heteroauksin, tie brīvi pieejami jebkurā ziedu veikalā), atbilstoši instrukcijai atšķaidiet ar ūdeni un ievietojiet spraudeņus šķīdumā zu 12-14 stundām.

4 Sagatavojiet podiņu ar barojošu un irdenu zemi (var nopirkt veikalā jau gatavu grunti rozēm). Iestādiet spraudeņus  slīpi, sekojot līdzi, lai vidējais pumpurs būtu virs zemes, nedaudz augstāk par augsni. Zemi ap pumpuri ar pirkstiem piespiediet.

5 Sagrieziet plastmasas pudeli ar atskrūvējamu galu uz pusēm. Augšējo daļu uzlieciet uz pumpuriem. Optimālā gaisa temperatūra jūsu stādiem ir +25°C.

6 Apsmidziniet savus stādus 5-6 reizes dienā ar ūdeni, kas ir istabas temperatūrā (vai pat nedaudz siltātku). Laiku pa laikam var apsmidzināt ar Cirkona vai Epīna šķīdumu. Zemei podiņā visu laiku jābūt mitrai, bet ne slapjai.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.