10 C
Rīga
pirmdien, 6 maijs, 2024

7 lietas, kas palīdz ignorēt – ko domā par mani citi?!

 

tumblr_nt88e86V5s1sdqu2xo1_1280

Arī es, tāpat kā mēs visi, reizēm iekrītu “ko par to domās citi” slazdā un jāatzīst, ka tas ir ļoti viegli izdarāms. Cilvēka dabā ir tiekties iekļauties sociālajā vide un vēlēties tikt pieņemtam līdzcilvēku vidū. Un tieši tāpēc mēs nereti paliekam darba vietā, kas mums ir apnikusi, neejam uz randiņu visskaistākajā sarkanajā kleitā
, jo tā taču ir pārāk uzkrītoša, nedejojam trakas dejas ballītēs un tā vietā, lai dotos atvaļinājumā viena pati uz Zanzibāru, braucam ar ģimeni uz Berlīni. Šādas situācijas mums lieki rada stresu, traucē kļūt par iniciatorēm, līderēm un vadītājām, tās mūs vājina, traucē sasniegt kārotos mērķus un attur mūs dzīvot savu sapņu dzīvi.

Nesen uzdūros 7 vienkāršiem ieteikumiem, kas palīdz pārstāt uztraukties, ko par to domās citi. Man tie likās vērtīgi, un ceru ka Tev arī palīdzēs.

  1. Necenties paredzēt lietas uz priekšu.

Domā pirms Tu kaut ko dari, bet, kad dari, neskaties atpakaļ. Veic izšķirošus lēmumus un virzies uz priekšu, jo nav jēgas visu laiku pārdomāt izdarīto un domāt vai tas bija pareizi. Kas izdarīts, tas izdarīts – pagātni neizmainīsi. Domā perspektīvi, uzdod sev jautājumu, vai tas būs svarīgi pēc mēneša. Iespējams, ka nē, tāpēc ļaujies.

  1. Neļauj citu viedoklim ietekmēt Tavu pašvērtējumu un pārliecību.

Vienmēr būs kāds, kuram būs negatīvs viedoklis par Tevi, un, jo veiksmīgāka Tu būsi, jo vairāk tādu būs. Tāpēc ,kamēr vien Tu meklē ārējas uzslavas, apbrīnu, cieņu, nekad nejutīsies droša savā dzīvē. Sāc apzināties, ka esi vērtība pati par sevi, neatkarīgi no tā, ko par to domā citi. Tu nevari kontrolēt citu viedokļus, tad kāpēc ļaut kontrolēt citiem to, kā Tu jūties?

  1. Praktizējies pārvarēt sevi

Apzināti radi situācijas, kuras ir ārpus Tavas komforta zonas. Ik dienas savā dzīvē iekļauj kaut vienu, kaut nelielu izaicinājumu sev- uzsāc sarunu ar nepazīstamu cilvēku, meties dejas virpulī pašā dejas grīdas centrā, sāc rakstīt blogu, piedāvā iziet uz kafijas tasi tam kolēģim, kas Tev jau sen patīk. Noliec sevi neaizsargātā lomā tagad, lai Tu būtu imūna pret kritiku, kad Tev tas patiešām būs nepieciešams.

  1. Tie, kam tiešām rūp, vienmēr Tevi atbalstīs.

Tev nekad nevajag baidīties izteikt savas domas, jo tie, kas Tevi atbalsta, nekur nepazudīs. Pārējiem cilvēkiem nav nozīmes. Tava ģimene vai labākie draugi Tevi mīlēs un, iespējams, cienīs vēl vairāk, ja būsi atklāta un rīkosies saskaņā ar saviem iekšējiem principiem. Viņu viedoklis var nesakrist ar Tavējo, bet viņi noteikti novērtēs, ka esi pret sevi patiesa.

  1. Samierinies ar faktu, ka Tu mēdz kļūdīties.

Neviens nav ideāls un tas ir brīnišķīgi. Un pat, ja Tu tāda būtu, tāpat nebūtu iespējams kontrolēt to, kā Tavas izdarības uztver citi. Tāpēc ir jārod veids kā samierināties ar savām kļūdām un neveiksmēm. Centies šādas situācijas uztvert kā pieredzi un iespēju attīstīties. Kā arī paturi prātā, ka jebkurai situācijai ir rodams risinājums un jebkurai kļūdai ir sava pozitīvā puse.

  1. Koncentrējies uz saviem panākumiem.

Tu vienmēr vari atrast kādu pozitīvu lietu savā dzīvē. Atrodi to un izmanto kā papildus spēku, lai darītu lietas, kas Tevi biedē. Katru reizi, kad baidies no neveiksmes, atceries tās reizes, kad esi guvusi panākumus. Koncentrējies uz pozitīvo.

  1. Uzvari bailes, veicot darbību.

Vai esi kādreiz baidījusies no telefona sarunas? Tu atcel zvanu un uztraucies. Kad beidzot piespied sevi piezvanīt, gaidot sliktāko, izrādās, ka tas patiesībā ir bijis tikai tāds iedomu bubulis vien. Tu būtu aiztaupījusi daudz stresa, ja būtu piezvanījusi uzreiz. Šādās situācijās vislabākais ir rīkoties un rīkoties tagad, nevis atlikt nebeidzamas reizes. Ja darāmais darbs liekas pārāk liels un neuzveicams – sadali to mazākos, vieglāk paveicamos darbos, izvēlies vienu un rīkojies uzreiz.

autors: Vita Kaspare

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.