9.5 C
Rīga
piektdien, 3 maijs, 2024

Lietojam tautas medicīnu prātīgi: 8 līdzekļi pret saaukstēšanos, ar kuriem jāuzmanās

 

Tautas metodes cīņā pret dažādām nelaimēm tiek nodotas no paaudzes paaudzē. Pārsteidzoši, kā mūsu vecāsmātes spēja izārstēt visdažādākās saslimšanas, nevēršoties pie profesionāliem speciālistiem.
Iespējams tādēļ bieži valda uzskats, ka tautas medicīna ir viens no drošākajiem variantiem, kā cīnīties ar dažādām saslimšanām. Cik daudz patiesības ir šājā uzskatā? Tautas medicīna noteikti ir labs līdzeklis, tomēr atsevišķu metožu izmantošana ir jāprecizē, jo pielietojot nepareizi, varam arī kaitēt savai veselībai.

1. Kāju karsēšana
Kad mums ir paaugstināta temperatūra, mēs instinktīvi slēpjamies zem segas, lai sasildītos. Tas noved pie dabiskās termoregulācijas balansa nojaukšanas un ķermeņa temperatūras paugstināšanās. Rezultātā mums paaugstinās spiediens un paātrinās sirdsdarbība.

1

2. Aveņu tēja
Saaukstēšanās gadījumā iesaka dzert aveņu tēju. Tēja palīdz cīnīties ar augstu temperatūru un stiprina imunitāti. Bet, ja šo tēju dzer lielā daudzumā, palielinās slodze uz sirdi. Vienas dienas laikā ir ieteicams dzert ne vairāk kā vienu krūzi aveņu tējas.

2

3. Citrons ar medu
Citrons spēcina imunitāti, bet medus palīdz cīnīties ar karsoņiem. Tomēr abi produkti ir arī spēcīgi alergēni, tāpēc pret tiem jāizturas ar piesardzību, jo īpaši, ja cilvēks slimo ar cukura diabētu.

3

4. Ķiploki un sīpoli
Šie produkti satur fitonocīdus – vielas, kuras iznīcina mikrobus. Bet, pilinot degunā ķiploka vai sīpola sulu, mēs vēl vairāk sakairinām jau tā karināto gļotādu. Daudz efektīvāk ir vienkārši ieelpot garaiņus no vārītiem ķiplokiem vai sīpoliem.

4

5. Kartupeļu komprese
Komprese no vārītiem kartupeļiem labi sasilda kaklu un palīdz ātrāk atlabt. Tomēr to nav ieteicams lietot, ja ir augsta temperatūra. Tikpat svarīga ir vieta, uz kuras liekam kompresi, nevajadzētu sildīt kaklu vairogdziedzera rajonā.

5

6. Spirts
Tautas metode rekomendē ierīvēt ķermeni ar spirtu un ietīties segās, lai sasildītos. Bet der atcerēties, ka spirtam jābūt siltam un, ka jāierīvē tikai ķermeņa augšdaļa un kājas.

Bottle of Vodka, close-up.

7. Aukstums pret sāpēm kaklā
Tik tiešām – aukstuma ietekmē pietūkušie saistaudi uz mandelēm kļūst mazāki, tādā veidā mazinās iekaisums. Bet, ja tiešām esat izvēlējies šo tautas medicīnas metodi, tad jāatceras, ka saldējumam jābūt istabas temperatūrā un apēst drīkst vien pavisam nedaudz.

7

8. Šņabis un sarkanais pipars
Lielisks antiseptisks līdzeklis, tomēr to nekādā gadījumā nedrīkst lietot angīnas gadījumā, jo tādā veidā var apdedzināt gļotādu.

8

Ar tautas medicīnu ir jābūt prātīgiem un atcerieties, ka nevajag pārspīlēt un tad viss būs labi! Ja rodas kādi jautājumi, noteikti konsultējaties ar savu ģimenes ārstu.

avots: takprosto.cc
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.