11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kā izvēlēties īsto sporta viedpulksteni?

 

Vasaras un maratonu sezonai sākoties, aktuālas kļūst sportiskas aktivitātes svaigā gaisā – skriešana, braukšana ar velosipēdu un peldēšana. Lai sevi motivētu un uzlabotu rezultātu, nav labāka drauga par sporta viedpulksteni. Ja esi ieplānojis iegādāties sporta viedpulksteni, bet nevēlies apjukt plašajā piedāvājumu klāstā, vērts ieklausīties riteņbraucēja Toma Alsberga padomos.

 5299ae88-09e3-4816-b0c0-2637634e9376

Godalgotais fiksīšu karalis un zīmola TRU FIX KRU līdzdibinātājs ir ilglaicīgs sporta viedpulksteņa lietotājs, kurš šobrīd atkal ir jauna treniņu pavadoņa meklējumos. Pirms iegādāties sporta viedpulksteni, Toms aicina pievērst uzmanību vairākām lietām, lai arī Tavs pirkums būtu veiksmīgs.

Viedpulksteņa funkciju klāsts. Funkcijas ir kategorija, kurā sporta viedpulkstenis izkonkurē tradicionālo rokaspulksteni. “Sporta pulksteņiem ir pamatfunkcijas: pulsa, attāluma un ātruma mērīšana, ejot, skrienot vai braucot ar velosipēdu. Tāpat tiek fiksēts sadedzināto kaloriju daudzums. Ūdensizturīgajiem pulksteņiem ir peldēšanas režīms, kas ļaus iegūt datus peldot, bet vai tas ir vajadzīgs visiem? Ja nodarbojies ar sportu profesionālā līmenī, tad katram sporta veidam noteikti ir datu informācija, kas Tevi interesēs padziļināti, piemēram, riteņbraukšanā tā būs kadence vai vati, taču peldēšanas režīms nebūs interesants. Tādēļ būtiski saprast, cik piemērots noskatītais pulkstenis ir Tavam iecienītajam sporta veidam,” norāda Toms Alsbergs.

Izskats. Lai arī kāds būtu saturs, viss sākas ar izskatu. Toms norāda, ka pulksteņa izskatam, krāsai un izmēram ir nozīme, jo būtu muļķīgi lietot ierīci, kas pašam neiet pie sirds vai pat traucē. “Izvēloties savu sporta viedpulksteni noteikti pievērs uzmanību tā dizainam – tam noteikti  jāatbilst tavai personībai, citādāk var sanākt, ka kārotais pirkums nesagādā prieku un nākas nožēlot tā iegādi. Veikalu piedāvājums pašlaik ir tik plašs – ikviens var atrast savai gaumei atbilstošu sporta viedpulksteni. Dažādas variācijas ir ne tikai viedpulksteņu funkciju klāstam, bet arī dizainam – no askētiskas vienkāršības līdz pat greznam šikam,” pieredzē dalās pieredzējušais riteņbraucējs.

Lietojamība. Visvieglāk lietot to, kas ir visērtākais. Toms atzīmē, jo saprotamāks un vieglāk lietojams būs pulkstenis, jo biežāk tas tiks nēsāts un ātrāk savu aktivitāšu uzraudzīšana kļūst par ierastu lietu. Tāpat svarīgi būtu apsvērt, kādam mērķim šo sporta viedpulksteni vēlies iegādāties – profesionālai lietošanai vai sportošanai iesācēju līmenī reizi nedēļā. “Ja plāno sportot sev, savas fiziskās formas uzlabošanai un veselības nostiprināšanai, tad domāju, ka pietiek ar vienkāršu sporta viedpulksteni vai sporta viedaproci. Tādi pazīstami sporta viedpulksteņu ražotāji kā FITBIT vai, piemēram, Garmin arī vienkāršākajos sporta viedpulksteņu modeļos iekļauj visas nepieciešamās pamatfunkcijas – soļu un sadedzināto kaloriju skaitītāju, pulsometru un distances mērītāju– atliek tikai atrast piemērotāko dizainu.”

Toms atgādina, ka treniņa procesu gan sporta viedpulkstenis neatvieglos, – tas palīdzēs uzraudzīt sporta aktivitātes un izvairīties no pārpūles. “Bieži vien ir dienas, kad nav tā labākā pašsajūta, teiksim, pulss ir pārāk augsts. Tādās dienās nedrīkst sev likt skriet vai peldēt, bet laiks ir jāvelta atpūtai. Šādās situācijās sporta viedpulkstenis palīdz laikus pieņemt pareizos lēmumus, ļaujot sportot gudri un nenodarot pāri veselībai.”

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.