17 C
Rīga
ceturtdien, 2 maijs, 2024

Vai sievietes pie stūres ir tik bezcerīgas,kā visiem šķiet; Kā Tu domā?

 

eastgatesamplewomenholdingcarkeys

Bailes var būt visdažādākās – viena baidās no intensīvas satiksmes, otra sākusi baidīties, jo ir bijis kāds negadījums.

Patiesībā sievietes ir daudz disciplinētākas autovadītājas par vīriešiem

Nereti mēs paši radām dažādas stresa situācijas, tāpēc ņem vērā dažus vienkāršus padomus!

•    Pievērs visu uzmanību ceļam. Mobilais telefons ir līdzvērtīgs 0,3 promilēm alkohola, tāpēc, braucot pie stūres, nerunā pa telefonu bez īpašām brīvroku sistēmām un nelasi īsziņas. Tāpat arī neēd un nedzer kafiju, nemeklē iemīļoto mūzikas disku un izbirušo naudu!
•    Esi modra arī pie sarkanās gaismas! Bieži ir novērota situācija, ka, iedegoties sarkanajai gaismai, autovadītājas sāk krāmēt somas, krāsoties un darīt simtiem citu lietu. Bet, iedegoties zaļajam gaismas signālam, traucas pāri krustojumam, nepārliecinoties, vai tas ir droši. Tajā pašā laikā pastāv liela iespēja, ka, piemēram, kāds aizkavējies gājējs vēl nav līdz galam šķērsojis ielu.
•    Nesatraucies, ja kāds aiz muguras taurē! Tev ir tiesības braukt savā izvēlētā ātrumā (ja vien ceļa zīme nav norādījusi minimālo braukšanas ātrumu), turklāt ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka tev ir jābrauc tā, lai tu varētu kontrolēt apkārt notiekošo. Tātad – saglabā vēsu prātu saspringtās situācijās uz ceļa, pasmaidi kādam, pat tad, ja tev netiek rādītas pašas apmierinātākās sejas izteiksmes.
•    Nezaudē pacietību, ja jābrauc ļoti lēni, ceļš nav pārredzams, ir migla, snieg, vai ir citi braukšanu traucējoši apstākļi. Lietus un dubļains ceļš var veicināt auto izslīdēšanu. Drošākais veids, kā izvairīties no izslīdēšanas, ir nesteigties un braukt lēnām. Izmanto zemāku ātruma pārnesumu, lai riepām būtu labāka saķere ar ceļu un tās saglabātu stabilitāti uz ceļa.
•    Regulāri skaties spogulī, arī pār plecu. Lai arī padoms – skatīties pār plecu – var likties muļķīgs, tomēr mēs neapzināmies, ka ir daudzas aklās zonas, ko ar spoguļiem vien nevar pārredzēt.
•  Ieturi distanci starp priekšā braucošo auto. Braucot slapjos laika apstākļos, auto jāvada daudz uzmanīgāk, nekā uz sausas ceļa virsmas, arī pārnesumu pārslēgšana, gāzes pedālis un bremzes jālieto ļoti uzmanīgi. Atceries, ka uz slapja seguma bremzēšanas ceļš ir pat trīs reizes garāks, nekā uz sausa ceļa seguma, tāpēc braucot ieturi tādu distanci, lai starp tavu un priekšā braucošo auto var ievietoties vismaz vēl divas automašīnas.
•    Ja bērns mašīnā sāk raudāt, labāk atrodi vietu, kur apstāties, nevis mēģini mazo nomierināt kustībā. 

Raksts tapis sadarbībā ar- file22457477_mana_liels

Avots:  mammamuntetiem.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.