6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Vecmāmiņu padomi, kā ziemā rūpēties par sejas ādu

 

Ziemas laikā sejas ādai ir nepieciešama īpaša uzmanība, jo aukstais laiks, nokrišņi, stindzinošs vējš, apkure mājās, saules trūkums-tas viss ādai sagādā lielu stresu. Tamdēļ ziemas laikā āda kļūst sausa, raupja, apsārtusi, sāk lobīties un parādās nepatīkamā, velkoša sajūta. Profesionāla kosmētika maksā dārgi un ne vienmēr ir tik noderīga, kā sola reklāmas. Taču, vecmāmiņu receptes vienmēr darbojās arī šajā spelgonī.

Cūku tauki un sviests:

Senos laikos mūsu vecvecmāmiņas, lai aizsargātu no sala sejas un roku ādu, lietoja cūku taukus un tos tagad var iegādāties lielveikalos. Pirms došanās ārā taukus plānā kārtā uzklāja uz sejas un roku ādas. Cūku tauki nesatur ūdeni, tamdēļ lieliski aizsargā ādu no nelabvēlīgas vēja iedarbības, palīdz izvairīties no apsaldēšanās un mitruma zuduma. Mūsdienās daudzi cilvēki ir atzinuši, ka dodoties slēpot, viņi izmanto seno tautas recepti jeb cūku taukus, sejas un roku aizsardzībai. Tikpat noderīgs ir arī sviests. Starp citu, šo metodi slēpojot Alpos, piekopj arī popmūzikas karaliene Madonna.

Tomāti atsvaidzina :

Ziemā sejas āda zaudē savu svaigumu un kļūst ātri taukaina. Izrādās, šajā situācijā īsts glābiņš ir tomāts. Maska piemērota taukainai un jaukta tipa ādai, iedarbojas antibakteriāli un izgaismo ādu.  Sajauciet 1 nobriedušu un sasmalcinātu tomātu ar ēdamkaroti rapšu eļļas. Uzklājiet sejas ādai, izvairoties no acu un lūpu zonas. Pēc 10 minūtēm noskalojiet ar siltu ūdeni.

Auzu pārslas glābiņš ziemā:

Ienākot mājās un jūtot, ka sals pamatīgi ir saldējis seju. Steidzīgi tā jāglābj ar sildošu un barojošu masku. Lai pagatavotu šādu sejas masku, jums būs nepieciešams: 1 ola, ½ tējkarote medus, 5 pilieni olīveļļas, 5 pilieni citrona sulas, auzu pārslu milti. Paņemiet olu, atdaliet olas dzeltenumu no olas baltuma. Sakuliet olas dzeltenumu ar pus tējkaroti medus, pievienojiet klāt 5 pilienus olīveļļas un tik pat citrona sulas un visu kārtīgi samaisiet. Samaliet auzu pārslas līdz miltu konsistencei. Masu maisot, lēnām beram auzu miltus klāt, tik ilgi kamēr izveidosies maska biezā krējuma izskatā. Pirms uzklāt šo masku uz sejas,  uz ūdens bāzes nedaudz to uzsildiet, lai paātrinātu iesūkšanas procesu. Paturiet 15-20 minūtes un noskalojiet seju ar siltu ūdeni.

Silts medus atdzīvina:

Ja šķiet, ka aukstumā būts ir pārāk ilgi un sejas āda kļuvusi nejūtīga, tad nedaudz uzsildiet 1 tējkaroti medus, sajauciet to ar 40 pilieniem citrona sulas un 1 ēdamkaroti krējuma. Visu kārtīgi samaisiet un uzklājiet uz sejas. Paturiet masku 25 minūtes un noskalojiet to ar vēsu ūdeni. Šī sejas maska ir viena no mīļākajām kino dīvai Mišelai Feiferei.

Teksts: Emrys izmantojot Brendas Stounas grāmatas “Ome zina visu” padomus.

Foto: Emrys

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.