13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Gribi veiksmīgi pamosties? Iegaumē, ko vajadzētu un nevajadzētu darīt no rītiem

 

Tas, kā tu iesāc savu dienu, ietekmē to, kā tu to pavadīsi. Un tas nav tikai domu līmenī. Organisms to uztver tieši. Noskaidro, kas ir tās lietas, ko vajadzētu un nevajadzētu darīt, lai dienas rīts izdotos možāks.

Nesnauduļo. Neatliec savu modinātāju par desmit minūtēm… Un tad vēl par desmit… Un vēl… Organismam ir vieglāk uzcelties no dziļa nakts miega, nekā no īsiem desmit minūšu miedziņiem. Kad tu atkal aizmiedz, smadzenes atkal atgriežas miega ciklā. Uzliec vienu kārtīgu modinātāju un celies!

Nedzer kafiju. Jā, šausmīgs padoms. Taču organisms pats dabiski izdala hormonu, kurš atbild par to, lai organisms pamostos. Kofeīns var tam traucēt, un ar laiku rīta kafija kļūst par atkarību. Savukārt, tad organisms pārtrauc pats aktīvi ražot „pamošanās” hormonu.

Nepārbaudi savus sociālos tīklus. Kad mēs to darām, mēs sākam mūsu dienu ar „ko es vēl nokavēju vakar”. Mēs kļūstam atkarīgi no tehnoloģijām un skatāmies atpakaļ, nevis uz priekšu, jaunā skaistā dienā.

Nepieņem mazsvarīgus lēmumus. Piemēram, Marks Cukenbergs reiz teica, ka katru dienu uz darbu velk vienu un to pašu krekliņu, jo tas viņam ļauj samazināt mazsvarīgo lēmumu skaitu (ko vilkt?). Viņš negrib tērēt savu dārgo laiku un enerģiju uz tādiem sīkumiem. Tie nogurdina… Tāpēc, labāk sagatavo drēbes jau iepriekšējā vakarā.

Atver aizkarus! Mūsu bioloģiskais pulkstenis regulējas ar dienas gaismas palīdzību. Gaismā organisms sāk ražot  melatonīnu, kurš organismam arī saka, kad gulēt un kad – celties. Tāpēc jau arī daudziem ir vieglāk pamosties vasarā, kad agrāk kļūst gaišs.

Nevārties pa gultu. Rīta vingrošana patiesi dara cilvēku veselīgāku, laimīgāku un produktīvāku. Tāpat tā palīdz vieglāk notievēt. Kā no rīta pamosties palīdz vārtīšanās pa gultu? Nekā.

Neatliec svarīgas darāmās lietas. Ja mazsvarīgus jautājumus atstāj vēlākam laikam, tad svarīgos gan vislabāk ir risināt no rīta. Tieši tad tavs prāts ir „asākais”, bet dienas gaitā koncentrēšanās spējas zūd.

 Ko dari tu, lai vieglāk pamostos?

 

Avots: Soulpost.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.