0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Atbilstoša ūdens temperatūra un šampūns: Kā pareizi mazgāt matus?

 

Woman shampooing her long brown hair by Lars Zahner on 500px.com

Matu mazgāšana ir viena no neatņemamām gan sieviešu, gan vīriešu dzīves sastāvdaļām. Taču, ja to dara nepareizi, mati var pārvērsties par taukainu salmu kaudzi.

Jau izsenis ir zināms, ka slapji mati ir paši trauslākie, tāpēc to mazgāšanai ir jābūt īpaši saudzīgam un pareizi veiktam procesam. Lūk, kā:

1.Izvēlies pareizo ūdens temperatūru

Ūdens temperatūrai būtu jābūt aptuveni 400C (jā, tas ir karsts!). Bet tas ir labi, jo karsts ūdens palīdz labāk tikt vaļā no matu veidošanas līdzekļiem (laka, putas, želeja, vasks).

2.Kārtīgi samitrini matus visā to garumā

Ļauj tiem samitrināties dabīgi un ļauj tiem brīvi nokarāties. Nevajag matus agresīvi purināt, jo tādējādi tie var sapinkoties. Ja mati ir ļoti gari, uzmanīgi ar pirkstiem tos atšķetini.

3.Sagatavo šampūnu

Iespied nelielu daudzumu šampūna savās rokās un izlīdzini pa visām plaukstām. Cik daudz? Tā ir individuāla izvēle, bet atceries, ka pārāk daudz šampūna arī nav vajadzīgs. Jo vairāk tu ieberzēsi savos matos, jo ilgāku laiku skalošanai tie prasīs.

4.Mazgā

Tagad galvenais uzdevums! Nemazgā matus tā, it kā tu tos ienīstu. Izlaid rokas cauri matiem visu to garumā, sākot ar saknēm un beidzot ar pašiem galiņiem. Tad atgriezies pie saknēm un veic vieglas, masējošas kustības. Izmanto pirkstu galus, bet ne nagus, jo tādējādi tu vari savainot maigo galvas ādu.

Neaizraujies ar galvas masēšanu pārāk ilgi. Jo ilgāk tu to darīsi, jo lielāks būs risks savainot matu saknes. Tāpēc, ja tu matus mazgā katru dienu, pietiks ar to, ka tu izlaidīsi ar pirkstiem cauri matiem un tad skalosi. Ja tu lieto matu ieveidošanai paredzētos līdzekļus, masāžai velti 30 sekundes.

Otro reizi mazgāt matus ar šampūnu nav nepieciešams, it īpaši, ja tu pēc tam matus ieveidosi. Vienīgā reize, kad ir otrreiz jāmazgā ir tad, kad tu vēlies būt droša, ka esi kārtīgi izmazgājusi matu ieveidošanas līdzekļus.

5.Skalo

Atkal – ļauj matiem brīvi krist un ūdenim plūst cauri. Izmanto savus pirkstus, lai atpiņķerētu šķipsnas.

6.Lieto kondicionieri un skalo ar vēsu ūdeni

Šis solis ir paredzēts tam, lai matos atjaunotu mitrumu un vitamīnus. Tāpat kondicionieris „aizver” matu, tādējādi to pasargājot no apkārtējās vides ietekmes.

Izmanto tikpat lielu daudzumu kā šampūnam, bet ieklāj matos sākot no vidus līdz galiņiem. Sausos un bojātos matos paturi kondicionieri 1-3 minūtes. Veselīgus matus var skalot uzreiz.

Skalošanai gan izvēlies 20-250C temperatūru.

7.Viegli nosusini ar dvieli

Neberzē un pārlieku nepurini matus. Tas viņus tikai lauzīs un šķels.

Apliec dvieli ap matiem un mazliet saspied, lai atbrīvotos no liekā mitruma.

 

Avots: Redbookmag.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.