2.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Aicina uz bezmaksas dzimumzīmju pārbaudi

 

Ik gadu visā pasaulē maijs tiek pasludināts par Melanomas modrības mēnesi, kad arī Latvijā norisinās informatīva kampaņa, kuras mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par agresīvāko no ādas vēža veidiem – melanomu. Melanomas modrības dienu ietvaros cilvēki tiek aicināti pievērst uzmanību savām dzimumzīmēm un citiem ādas veidojumiem, un tās pārbaudīt, jo melanomas ārstēšanā liela nozīme ir tieši tās agrīnai diagnostikai.

Melanomas modrības dienu organizatori – Latvijas Jūras medicīnas centrs, T/C Galerija Centrs un Starptautiskais Viroterapijas Centrs aicina iedzīvotājus uz bezmaksas dzimumzīmju pārbaudi. Bezmaksas dzimumzīmju pārbaudes norisināsies š.g. 21.maijā no plkst. 11:00 – 20:00, T/C Galerija Centrs, Rīgā, Audēju ielā 16, kur, izmantojot jaunākās paaudzes tehnoloģiju dermatoskopijas iekārtu, bezmaksas ādas skrīningu veiks un konsultēs sertificēts onkologs Dr. Mārīte Andersone un dermatologs Dr. Elīna Ozola.

Melanoma ir visagresīvākā ādas vēža forma, kura ātri progresē. Saskaņā ar Pasaules veselības organizācijas datiem, pasaulē ik gadu tiek atklāti 132 000 melanomas gadījumu un tās dēļ dzīvību zaudē tūkstošiem cilvēku. Tāpēc ir būtiski diagnosticēt melanomu iespējami agrīnākā attīstības stadijā, jo tikai agrīni atklātu melanomu iespējams efektīvi ārstēt.

Melanomas modrības dienu skrīnings norisinās ikgadējo Eiromelanomas dienu ietvaros. Latvijā Eiromelanomas dienas notiek kopš 2008. gada un ik gadu šī informatīvā kampaņa ļauj laikus atklāt un diagnosticēt melanomas gadījumus, tādējādi glābojot dzīvības.

Plašāka informācija par bezmaksas pārbaudēm pieejama Melanomas modrības dienu vietnē: www.melanoma.lv sadaļā ”Melanomas dienas”.

Plašāka informācija par Eiromelanomas dienām pieejama Euromelanoma mājas lapā: http://www.euromelanoma.lv

 

Autors: Nozare.lv 17.05.2018

 

3 KOMENTĀRI

  1. Būtu jauki, ja šādas akcijas būtu arī ārpus Rīgas. Piemēram, Valmiera u.c lielākās pilsētas.
    Arī citur cilvēkiem jādod iespēja bezmaksas pārbaudes.

  2. Jā, žēl ka Rīgā vairs nedzīvoju. Gribētu pārbaudīties.. Bet Latvijā jau pārējās pilsētas neeksistē…

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.