14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

AS “Augstsprieguma tīkls” festivālā “Staro Rīga” rādīs enerģiju kustībā

 

Sagaidot Latvijas simtgadi un ieskandinot uzņēmuma 80. jubilejas gadu, no 16. līdz 19. novembrim AS “Augstsprieguma tīkls” (AST) pirmo reizi startēs festivālā “Staro Rīga”, kura laikā aicina sabiedrību iztēloties enerģijas lādiņus kustībā.

Festivāla laikā uz augstsprieguma līniju balsta pie uzņēmuma galvenās ēkas Dārzciema ielā 86 tiks atainota enerģija kustībā jeb vienmēr kustībā esošie enerģijas lādiņi, kas kā gaismas stari šausies debesīs. AST gaismas objekts “Enerģija kustībā” ir iekļauti “Staro Rīga” programmā ar kārtas numuru Nr.41 – http://staroriga.lv/lv/energija-kustiba/.

AST veidoto gaismas priekšnesumu varēs vērot festivāla “Staro Rīga” ietvaros 16.-19. novembrī laikā no plkst. 17 līdz 23 Rīgā, netālu no Dārzciema un Rēzeknes ielu krustojuma. Projekta idejas autors, realizētājs un finansētājs ir AS “Augstsprieguma tīkls”.

Gaismas objekta atrašanās vieta tika rūpīgi izmeklēta, jo tieši šajā vēsturiskajā Rīgas daļā, tagadējā Dārzciema un Šķirotavas apkaimē 1939. gadā izveidota Rīgas galvenā apakšstacija “Jāņciems”. Tās nosaukums cēlies no kādreiz tuvumā esošās Jāņa pusmuižas.

Jau vienpadsmito gadu gaismas festivāls “Staro Rīga” izgaismo galvaspilsētu, sveicot Latviju dzimšanas dienā. “Staro Rīga” laikā pilsētvidē aplūkojami unikāli gaismas mākslas objekti. Uz namu fasādēm, pilsētas laukumos un skvēros var apskatīt dažādās tehnikās veidotus mākslas darbus un gaismu izrādes, rosinot ieraudzīt pazīstamas Rīgas pilsētas vietas jaunā gaismā. Šogad gaismas festivāls “Staro Rīga” notiek no 16. līdz 19. novembrim un tā tēma ir “Augšām cēlās gaismas pils”. Festivālu atbalsta Kultūras ministrija un Rīgas dome, to organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta

15.11.2018.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.