6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

VEF Kultūras pilī būs skatāma amerikāņa Gordona Sandera fotoizstāde

 

No 26. septembra līdz 27. oktobrim VEF Kultūras pilī būs iespējams apskatīt amerikāņu fotogrāfa, žurnālista un rakstnieka Gordona Sandera fotoizstādi “My America: 1965 – 2019”. Fotogrāfijās ir ietverti Sandera pēdējie piecdesmit gadi Amerikas Savienotajās valstīs, simboliski vēstot par ASV un Latvijas valstu draudzību.  

Izstāde sākas VEF Kultūras pils izstāžu zālē, atspoguļojot Gordona karjeras pirmsākumus  Ņujorkā 1960. gadā. Fotogrāfijās iemūžinātas Ņujorkas ielas, protests pret Vjetnamas karu un Kornela Universitāte, kurā Gordons uzsāka savas profesionālā fotožurnālista karjeras gaitas.

VEF Kultūras pils vestibilā tiks izstādīti portreti un dažādas vietas ASV. Otrajā stāvā būs iespēja aplūkot Rietumu štatos uzņemtas bildes, tādos kā Kalifornija, Nevada, Lasvegasa un Losandželosa, arī okeāna krasti Sandjego un Sanfranacisko. Fotogrāfijas ir uzņemtas gan 70. gados, gan šī gada vasarā, tā izstādes apmeklētājiem sniedzot iespēju ceļot līdzi laikam un pārmaiņām.

Izstāde “My America: 1965 – 2019” ir atjaunota versija izstādes pirmajai daļai, kura tika atklāta pirms divdesmit gadiem Helsinkos, Somijā. Pēdējās divas desmitgades Sanderam ir bijušas vairākas izstādes Ņujorkā, Londonā, Helsinkos un Itakā, kur fotogrāfiju autors vairākus gadus uzturējas mākslinieku rezidencē – “Ridley Radošās un Skatuves mākslas” koledžā. Gordona fotogrāfijas tikušas daudzkārt izmantotas dažādās ASV un Eiropas publikācijās, tajā skaitā tādos starptautiskajos medijos kā The New York Times, The Independent (Londona) un Image (Helsinki). 

Par ieguldījumu Somijai, kā arī vairākām sarakstītajām grāmatām par Somijas vēsturi un tas spilgtākajām personībām, Sanders ir saņēmis “Knight of the Order of the Lion” ordeni no Somijas valsts prezidenta Sauli Nīniste. Ziņkārības vadīts, 2017. gadā Gordons pārcelās uz pagaidu dzīvi Latvijā, vēl arvien turpinot rakstīt publikācijas vairākiem starptautiskajiem medijiem.

Izstādi atbalsta Amerikas Savienoto Valsu vēstniecība Latvijā. Izstādes apmeklējums ir bez maksas. 

18.09.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.