0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Uzzini vairāk par Ķīnas tradicionālo kultūru

 

Šodien plkst.17.30 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Konferenču centrā tiks atklāts semināru cikls “Ķīnas tradicionālā literatūra un kultūra”

Pirmajā seminārā apmeklētājus iepazīstinās ar tradicionālo tējas ceremoniju un degustāciju, kā arī skanēs senais ķīniešu instruments “gucjiņ”.

Cikla “Ķīnas tradicionālā literatūra un kultūra” seminārus vadīs Agita Baltgalve, kura šobrīd ir jau pabeigusi “Pārmaiņu grāmatas” jeb “Jidzjin” pamatteksta tulkošanu, vienlaikus, turpinot darbu pie skaidrojumiem un komentāriem.

Zilberts sacīja, ka semināros tiks stāstīts par ķīniešu filozofiju un kultūru, zīlēšanas tehnikām un universāliem padomiem ikvienai ikdienas situācijai. Semināri LNB notiks 10.okobrī, 17.oktobrī, 24.oktobrī un 31.oktobrī plkst. 17.30 Baltijas Austrumāzijas pētniecības centra bibliotēkas lasītavā.

Semināri Latvijas Universitātes (LU) Humanitāro zinātņu fakultātes telpās notiks 7.novembrī, 21.novembrī, 28.novembrī un 5.decembrī, 12.decembrī un 19.decembrī.

Zilberts norādīja, ka pirms katra semināra nepieciešama obligāta pieteikšanās, sūtot SMS ar savu vārdu, e-pastu un telefona numuru uz 25 378 952. Tāpat viņš sacīja, ka dalība semināros ir bez maksas.

Pirms semināra atklāšanas plkst.17 norisināsies preses konference uz kuru aicināti mediju pārstāvji uzzināt par semināru cikla programmu, dalībniekiem un informāciju par latviešu valodā tulkoto “Pārmaiņu grāmatu”.

“”Pārmaiņu grāmatas” vērtību un nozīmi cilvēcei var salīdzināt tikai ar Bībeli vai Indijas vēdām. Gudrību, ko izmantoja Senās Ķīnas imperatori un viedie, tagad ir iespējams uzzināt arī mums – praktiskā pielietojumā un interaktīvā veidā,” stāstīja Zilberts.

Preses konferencē piedalīsies semināru vadītāja, LU asociētā profesore Agita Baltgalve un LU profesors, filozofijas doktors Franks Kraushārs.

Autors: nozare.lv

04.10.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.