13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Festivālā “Via Baltica” uzstāsies mākslinieki no visām Baltijas valstīm

 

Estonian Voices. Foto -  Stina Kase

Kamermūzikas festivālā “Via Baltica”, kas augustā norisināsies Liepājā un Kuldīgā, gaidāmas divas izstādes un astoņi koncerti, kuros uzstāsies mākslinieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Četri koncerti notiks Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”, savukārt vēl divi – Kuldīgā.

Festivālu ar koncertu koncertzāles “Lielais dzintars” Lielajā zālē 18. augustā atklās viesi no Igaunijas – vokālais a capella sekstets  “Estonian Voices”, kura skanējums atzīts par unikālu ne tikai Eiropas, bet pat visas pasaules mērogā. Vokālās grupas programmu lielākoties veido gan oriģinālkompozīcijas un tautasdziesmu aranžējumi, gan arī labi pazīstami pasaules mēroga mūzikas hiti.

Šogad uz festivālu “Via Baltica” ieradīsies Baltijas valstu izcilākie mūziķi: no Igaunijas viesosies “Estonian Voices”, savukārt Lietuvu pārstāvēs viens no izcilākajiem un universālākajiem Lietuviešu pianistiem pianists Petrs Geņušs (Petras Geniušas). Tikmēr no latviešu mūziķiem festivālā varēs baudīt klavieru kvarteta “Quadra”, vokālās grupas “Framest” un citu mākslinieku izpildījumu,” stāsta festivāla “Via Baltica” rīkotāja Dace Bluķe.

Framest. Foto - Framest arhīvs

Liepājā notiekošie koncerti norisināsies koncertzālē “Lielais dzintars”, kuras Lielās zāles un kamerzāles izcilā akustika jau guvusi pasaules labāko mūziķu atzinību, savukārt Kuldīgā mūziķi uzstāsies Mākslas namā un novada domes zālē. Kā ierasts, festivāls “Via Baltica” 27. augustā noslēgsies ar koncertu Baltijas jūras krastā, kur Liepājas pludmalē pie Pieminekļa bojā gājušajiem zvejniekiem un jūrniekiem koncertēs vokālā grupa “Framest”.

Biļetes nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un interneta vietnē “bilesuparadize.lv”. Skolēniem, studentiem un pensionāriem tiek piedāvātas atlaides, savukārt bērniem līdz 7 gadu vecumam, neaizņemot sēdvietu, ieeja koncertos ir par brīvu.

Festivāla „Via Baltica” rīkotājs ir nodibinājums “Via Cultura”. Festivāls notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas kultūras pārvaldes un Kuldīgas novada domes finansiālu atbalstu.  Plašāka informācija par festivālu pieejama interneta vietnē www.viacultura.lv, kā arī sociālajos portālos twitter.com/via_baltica, draugiem.lv/viabaltica un facebook.com.

Petrs Geņušs un Ļuds Mockūns

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.