10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Anitas Sondores latvju zīmes zeltā un dārgakmeņos gūst panākumus starptautiskā izstādē jau otro gadu pēc kārtas

 

Rotu dizaina zīmols no Latvijas Anita Sondore pagājušajā nedēļā atgriezās no Itālijas pilsētas Komo, kur saņēma pasaules lielākā dizaina konkursa A’Design Award sudraba godalgu par kolekcijas Fire Stones piespraudes Royale Brooch dizainu kategorijā “Rotaslietu, briļļu un pulksteņu dizains”. Šis jau ir otrais gads pēc kārtas, kad zīmols plūc apbalvojuma laurus šajā prestižajā konkursā, kurā šoreiz piedalījās 88 valstu dizaineri 98 dizaina kategorijās. Žūrijā ir starptautiski ietekmīgi žurnālisti, atzīti dizaineri, vadošie akadēmiķi un prominentas personas.

Jau šodien Anita Sondore godalgotā rota dotas uz nākamajām izstādēm – Nīderlandes Cube Design Museum,kurā eksponējas no šī gada 2.jūlija līdz 4.augustam un pēc tam piedalās Bologna Design Week Itālijā no 28. septembra līz 1.augustam.

Neparasti skaistas, sievišķīgas un pamanāmas rotas, modernas dizaina līnijas, Latvju zīmes zeltā un dārgakmeņos, – tā ir Anitas Sondores rotu koncepcijas esence.

Anita par savām rotām: “….Laima, Māra, Saules meitas … mūsu tautas dievības, kas manā “Dvēseles gredzenā” stāsta par Latvijas sirdi …Tās ir manas saknes uz kurām es balstu savu radošo ceļu. Stāstot pasaulei rotu stāstus – par latviskajām dievībām – pretī saņemu enerģiju , pasaules daudzveidību, radošo iedvesmu un ar to papildinu, bagātinu savu etnisko pamatu. Man ir svarīgi lai katrai rotai, ko veidoju , ir savs stāsts. Sadzirdēt un piedzīvot šos stāstus spēju iepazīstot klusumu, tādu klusumu, kurā izzūd ķermenis un Tu esi Gars. Manas rotas ir veidotas ar spēcīgu enerģiju, vēstījumu, radītas stipriem, radošiem un ziedošiem cilvēkiem. “

Anita Sondore par konkursu:
Dalība A’Design Award – tā ir lieliska iespēja saņemt profesionālas žūrijas objektīvu vērtējumu manam darbam , salīdzinājumā ar pasaules juvelieru veikumu un dizaina kopainu. Tas arī ir pasākums, kurā satiekoties ar citiem līdzīgi domājošiem cilvēkiem gūstu milzumdaudz prieka darboties tālāk.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.