14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Pirms 12 nedēļām viņa pārstrauca lietot kofeīnu, kas notika?

 

Es neatceros savu pēdējo tējas krūzi.. Es nebiju domājusi, ka tā būs pēdējā. Šis viss nebija ne plānots, ne īpaši apdomāts solis. Ja es zinātu, ka izdomāšu šādi rīkoties, tad varbūt savai pēdējai tējai vai kafijai, būtu sarīkojusi kādu mazu ceremoniju, bet tās tas nenotika!

Man vienmēr ir ļoti garšojusi tēja. Patiesībā es pat atdotu savu pēdējo biskvīta gabaliņu, lai tikai atcerētos šo garšu! Tējas dzeršana bija man svarīga dzīves sastāvdaļa, pieradums, kurš man palīdzēja arī cīņā ar galvassāpēm, bet manam ķermenim par kofeīnu ir cits viedoklis. Tas notika pirms nu jau 12 nedēļām, kopš tā laika savā uzturā neesmu lietojusi, ne lāsīti tējas. Tas bija negaidīts lēmums, sākumā pat bez konkrēta iemesla. Kad aizdomājos par kofeīnu, tad atceros kā tas man palīdzēja no rītiem spirgtāk pamosties, bet iedarbība bija īsa, jo pēcpusdienā mans ķermenis vēlējās tikai un vienīgi diendusu. Man parādijās hormonālās ādas problēmas un medikamenti pamatīgi iztukšoja manu bankas kontu. Ilgu laiku es ignorēju šīs problēmas, ikdienas steigā, tas bija vienkārši! Mēs dzīvojam laikā, kurā kafijas vai tējas krūze ir normāla rīta rutīna, tādēļ aizdomāties par to, ka savā uzturā nevēlos lietot ne tēju, ne kafiju, bija teju neiespējami.

Ja es savā uzturā nelietoju tēju, kafiju, tad jutu, ka pēc dienas jau esmu nogurusi, mani moka galvassāpes, pārgurums un pat neliels naids pret pasauli! Otrajā dienā, kad uzturā nelietoju šos dzērienus, es jutu pulsējošas galvassāpes. Es jutos pārgurusi bez kofeīna manās asinīs. Kad kāds kolēģis labu domādams pasniedza man kafiju, es melotu, ja teiktu, ka mani nepārņēma kārdinājums, bet es turējos.

Mans ķermenis bija atkarīgs no kofeīna, tikai tagad es sapratu, ka tā ir problēma, problēma ar kuru man tagad nepieciešams turpināt cīnīties! Ceturtajā dienā galvassāpes lielā mērā bija izzudušas, bet tad es sapratu, ka man pietrūkst šī tējas vai kafijas dzeršanas rituāla. Kad no rīta pamodos, tad iesoļoju virtuvē un ieslēdzu tējkanu. Slinkie tējas dzeršanas rīti un slaistīšanās gultā ar tējas krūzi, tas viss bija zudis.. Tējas vai kafijas piedāvāšana darbā bija pieklājīgu cilvēku norma, bet es nekad, paņemot šīs piedāvātās krūzes, no tām nedzēru.

Taču, pēc pirmās nedēļas es pamanīju, ka vairs nejūtu enerģijas trūkumu, domāju, ka mans ķermenis bija sācis uzņemt ritmu, nevis turēt mani atpakaļ. Protams, ka katra cilvēka organisms ir atšķirīgs. Visi nepiedzīvos vienādus rezultātus. Daži cilvēki ir daudz jūtīgāki pret kofeīna ietekmi, taču 3 krūzītēm dienā nevajadzētu kaitēt tavai veselībai. Ir daudz pētījumu par kofeīna negatīvo ietekmi, taču vislabākais padoms ir patērēt kofeīnu mērenībā, apzinoties savas robežas! Vai es turpināšu šo rutīnu? Kas zina, joprojām mēdzu cīnīties ar galvassāpēm, bet šķiet, ka esmu atradusi risinājumu “kumelīšu tēja”!

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.