13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Vai pēc strīda ir nepieciešams apskāviens?

 

Noteikti, ka pēc strīda pēdējais, ko vēlies darīt ir apskaut savu sarunu biedru, bet kāds pētījums atklāj, ka apskāvienam pēc strīda ir pozitīva iedarbība. Tādejādi samazinās risks, ka tie atkārtosies!

Amerikā “Carnegie Mellon” universitātē veikts 400 cilvēku pētījums, kurā pierādīts, ka pieskārienam, apskāvienam ir nomierinošs efekts, tas patiesi palīdz taviem nerviem, ļaut tev nomierināties. Ja apskauj cilvēku ar kuru, tev bijis strīds, tad aizvainojuma vietā drīzāk jutīsi pozitīvas emocijas.

Doktors Maikls Mērfijs, kurš vadīja šo pētījumu saka: “Neseksuāls, vienkāršs pieskāriens ir svarīgs pieaugušo cilvēku sociālo attiecību pamatā”. Apskāviens nav risinājums tikai strīdā ar savu partneri, apskāvienam ir nozīme arī attiecībās ar radiniekiem, kolēģiem un draugiem.

Apskāviens ir saistīts ar drošības sajūtu, otra cilvēka atbalstu, cieņu. Tieši tādēļ tam ir tik neatsverami liela nozīme attiecībā uz konflikta situācijām un strīdiem, protams, ka arī bez šādām situācijām ir svarīgi apskaut apkārtējos, lai šis nekļūtu tikai par tādu kā strīdu atrisinošu rituālu.

Apskāviens arī ļoti labi noder, ja jūti, ka sarunu biedrs ir stresā, izkrata tev sirdi un jūtas nomākts. Tādejādi tu vēl vairāk parādi, ka tev rūp savs sarunu biedrs.

Lai gan pētījums ir vēl agrīnā stadijā, pašreizējie rezultāti liecina, ka apskāviens varētu būt kā noderīga metode, gan dažādu konflikta situāciju risināšanai, gan, lai no šādām situācijām maksimāli izvairītos.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.