4.7 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Ģimenes ar bērniem aicinātas uz brīvlaika sagaidīšanas svētkiem “Drošam ceļam vasarā!”

 

Teju trešdaļa ceļu satiksmes negadījumu, kuros cietuši bērni, notiek tieši vasaras mēnešos*. Tāpēc DBS Autoskola un riepu ražotājs Bridgestone kopā ar partneriem 1. jūnijā rīko brīvlaika sagaidīšanas svētkus “Drošam ceļam vasarā!”, kuru laikā bērniem tiks atgādināti galvenie satiksmes drošības pamatprincipi – ceļu satiksmes noteikumu un piesardzības ievērošana, kā arī droša inventāra lietošanas nozīme.

Visas dienas garumā stāvlaukumā pie tirdzniecības centra “Spice Home” bērniem būs iespēja satiksmes drošības jautājumus apgūt:

  • Policijas drošības spēlē, aplūkojot arī operatīvo transportu;

  • Volvo Truck seminārā;

  • Apdrošināšanas sabiedrības ERGO velo skoliņā;

  • EuroPark precizitātes sacensībās;

  • Mazda automašīnas meklēšanas spēlē.

Tāpat varēs izpētīt Veselības centra 4 ātrās palīdzības mašīnas aparatūru un no mediķiem uzzināt, kā pareizi sniegt pirmo palīdzību. Savukārt vecāki muki.lv bērnu autokrēsliņu drošības pārbaudes punktā varēs pārliecināties, vai autosēdeklītis piesprādzēts pareizi un bērns tajā ir drošībā.

Paralēli arī norisināsies vairākas izklaidējošas aktivitātes – Mārupes basketbola skolas turnīrs strītbolā, Bridgestone mini golfa spēle, kā arī veiksmes izaicināšana Circle K laimes ratā.

Brīvlaika sagaidīšanas svētki “Drošam ceļam vasarā!” 1. jūnijā pie t/c “Spice Home” norisināsies no plkst. 11 līdz 19, un tajos aicināti piedalīties vecāki ar bērniem vecumā līdz 14 gadiem. Visas svētku aktivitātes ir bez maksas.

 

*Ceļu satiksmes drošības direkcijas dati

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.