8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Lastmin.lv: Latvijas iedzīvotāju TOP-5 izvēle – pēdējā brīža ceļojumu galamērķi

 

Kā novērojis Latvijas tiešsaistes ceļojumu rezervāciju serviss Lastmin.lv – arī šogad Latvijas iedzīvotāju iecienītāko galamērķu vidū ir pārbaudītie un vienmēr brīnišķīgie Vidusjūras kūrorti. Īpaši populāra ir Grieķija, kuras reģioni topā ieņem veselas trīs pozīcijas.

  1. vieta – KRĒTA

Krēta ir īpaši populārs galamērķis pēdējā brīža ceļojumu jomā, jo piedāvā daudz izdevīgāku viesnīcu servisa kvalitātes attiecību pret cenu nekā, piemēram, Spānija. Vēl viens Krētas popularitātes iemesls – plašas un dažādas izklaižu iespējas visām ceļotāju grupām – muzeji, ekskursijas, tematiskie parki, zemūdens pasaule Cretaquarium un daudzas citas aktivitātes jebkurai gaumei. Un, protams, jūra – ar siltu ūdeni no aprīļa līdz pat oktobra beigām!

  1. vieta – KORFU

Ņemot vērā izcili augsto viesnīcu kvalitāti, ceļojums uz Korfu izmaksā salīdzinoši nedārgi – 200 līdz 300 eiro no cilvēka, iekļaujot dzīvošanu, pārlidojumu un transfēru.

Gadsimtiem ilgā līdzsvarotās kūrortu dzīves tradīcija, gleznainā piekraste un skaistā daba mudina baudīt mierīgu atpūtu. Estētisku baudījumu sniedz arhitektūras pieminekļi, kuru vidū ir 37 unikālas galvaspilsētas baznīcas. Pārgājienu cienītāji noteikti priecāsies par 220 km garo taku, kas ved cauri visai salai. Eksotikas meklējumos var doties īsā ceļojumā uz Albāniju.

«Visiem, kuri plāno ceļojumus pēdējā brīdi, ir svarīgi, lai kūrorts būtu laika pārbaudīts, kā piemēram, Korfu sala, kas ir tūrisma galamērķis jau vairākus gadsimtus. Mūsu pieredze rāda, ka Korfu ir izslavēts kā interesants, neparasts galamērķis. Ceļojumus uz Korfu ir iecienījuši Latvijas iedzīvotāji no visiem reģioniem – tūres braucieni tiek rezervēti no Rīgas, kā arī Daugavpils, Jelgavas, Ventspils, Valmieras, Rēzeknes, Gulbenes un citām pilsētām,» – atklāj Lastmin.lv attīstības direktors Kirils Himičevs.

  1. vieta – HALKIDIKI

Galvenā kūrorta zona kontinentālajā Grieķijā – trijžuburis, kuru veido trīs pussalas – Halkidiki uzņem viesus ar dažādām prasībām un vēlmēm. Kassandrā ir jautri un trokšņaini, šeit lielākoties pulcējas jaunieši. Daudzās pilsētiņās naktīs darbojas pludmales diskotēkas un viesnīcu cenas ir salīdzinoši zemas. Sitonijā atpūšas turīgāka publika – cenas šeit ir vidēji divreiz augstākas, atpūta mierīgāka un respektablāka. Un, protams, slavenā Afona ar 20 pareizticīgo klosteriem un daudzām mūku mājvietām – lielākā un nozīmīgākā klosteru kopiena Grieķijā.

4. vieta –TURCIJA

Iemīļotais un pazīstamais galamērķis jau atkal ir kļuvis par hītu un atguvis iepriekšējās pozīcijas pēc nemierīgās atmosfēras iepriekšējā gadā. Turcija nepārstāj pārsteigt ceļotājus ar tematisko un etnogrāfisko daudzveidību – šeit vienmēr iespējams atrast ko jaunu un jebkurām prasībām atbilstošu.

Šogad cenas ir augstākas nekā pagājušajā gadā un vietu pieejamība – daudz mazāka, tāpēc aktuālas ir tūres ar biļetēm no Tallinas un Viļņas – no šīm pilsētām apmeklēt Turciju ir lētāk, turklāt vienmēr pieejami “karstie” piedāvājumi.

5. vieta – SICĪLIJA

Sezonas jaunums – Sicīlija – ir parādījusies tūroperatoru piedāvājumu vidū nesen, bet uzreiz pievērsusi Lastmin.lv lietotāju uzmanību. Sicīlija derēs tiem, kuri vēlas izmēģināt kaut ko pilnīgi jaunu, bet plāno atpūtu iepriekš, vismaz pusotru mēnesi pirms brauciena. Parasti tie ir ceļotāji, kuri ir labi pazīstami ar Grieķijas un Turcijas iespējām un gatavi saviem ceļojumu iespaidiem pievienot jaunu, aizraujošu galamērķi. Lastmin.lv attīstības direktors arī norāda, ka aizvien biežāk šādus ceļojumus rezervē internetā vai ar mobilā tālruņa palīdzību, kas liecina par to, ka lietotāji ceļojumu rezervē sev komfortablā vidē – mājās, kafejnīcā, uz ielas.

«Mēs dzīvojam ļoti dinamiskā laikmetā, – skaidro K. Himičevs, – cilvēki novērtē ceļojumus un sev veltīto laiku, tāpēc, tiklīdz parādās brīvs brīdis, viņi aizrautīgi dodas atpūties no aizņemtās ikdienas. Tiem, kuri izvēlas ceļojumu mūsu vietnē, svarīgi, lai serviss sniegtu iespēju doties ceļojumā, netērējot laiku, – bez ilgām stundām, kas pavadītas, lai atrastu naktsmītni, transfēru, savienojošos lidojumus dažādās interneta mājas lapās. Turklāt ir svarīgi uzreiz ieraudzīt un salīdzināt visu tūroperatoru piedāvājumus vienuviet, un izšķirot tos atbilstoši vēlmēm, piemēram, pēc viesnīcas kategorijas, ēdināšanas veida, ceļojuma ilguma vai vietas un izlidošanas laika.

 

Par Lastmin.lv servisu

Tiešsaistes ceļojumu rezervāciju serviss Lastmin.lv darbību uzsāka 2016. gadā, piedāvājot ceļojumus visiem, kuri vēlas izrauties no darba rutīnas un gatavi doties atpūsties jau tuvāko dienu vai nedēļu laikā. Lastmin.lv piedāvā ceļojumus ar izlidošanu no Rīgas, Tallinas un Viļņas un iespēju izlidot jau nākamajā dienā. Lastmin.lv sadarbojas ar lielākajiem tūroperatoriem Baltijā – Tez Tour, Alida Tūrs,  Kidy Tour un Mouzenidis, piedāvājot ceļojumus uz Grieķiju, Turciju, Spāniju, Itāliju, Kipru, Bulgāriju, Ēģipti, Taizemi, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, kā arī Kanāriju salām un slēpošanas kūrortiem. Rudenī serviss uzsāks darbu Igaunijā un Lietuvā.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.