4.3 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Ja vēlies būt veiksmīga biznesa sieviete, tev jāgūst panākumi arī citās jomās

 


Daudzas sievietes, vēloties veidot veiksmīgu biznesa sievietes karjeru, koncentrējas galvenokārt darbam un visam, kas tieši saistīts ar to. Tomēr tā ne vienmēr ir panākumu atslēga, jo cieš citas dzīves sfēras, kas varētu sniegt laimes un piepildījuma sajūtu. Trīs panākumiem bagātas, sievišķīgas, gudras un skaistas sievietes un konferences Sieviete biznesā 2017 lektores – Ieva Tetere, Ilze Jurkāne un Iveta Sprūdža – dalās savā pieredzē, kas vēl savā dzīvē ir jāattīsta, ja vēlies gūt sekmes gan karjerā, gan dzīvē kopumā. 

Foto: Publicitātes

 Ilze Jurkāne: tev nekad nebūs iespēja otrreiz radīt pirmo iespaidu

Finansiste Ilze Jurkāne uzsver sen zināmo patiesību – tev nekad nebūs otra iespēja radīt labu pirmo iespaidu par sevi, tāpēc ir jāpiedomā par to, kā izskaties, kāds ir tavs apģērbs un rokasspiediens, taču pats galvenais – kādu enerģiju tu izstaro. Arī tad, ja ir darba pārslodze un termiņi min uz papēžiem,tiekoties ar cilvēkiem, ir jāsaņemas – jābūt enerģiskai un pozitīvai, lai gan biznesa partneri, gan līdzcilvēki justu, ka esi gatava iesaistīties un tevī ir potenciāls. Ilze Jurkāne uzsver, ka ļoti svarīgas ir vispusīgas zināšanas: “Iesaisties, interesējies par kultūru, mākslu un sportu, jo tādā veidā paplašini savu redzesloku, un apkārtējiem ar tevi būs interesanti. Dari lietas, kas tev patīk! Ja es jūtu, ka darbā vajadzīga atslodze, pusdienu pārtraukumā kaut uz pusstundu aizeju uz kādu mākslas galeriju vai muzeju. Šī radošā, mākslinieciskā noskaņa mani uzlādē, un darbā atgriežos enerģiska. Tā ir kā garīga barība, kas palīdz turpmākajā dienas gaitā. Nevajag nozagt sev interesantu dzīvi, jo tu visu vari apvienot!”

Foto: Publicitātes

Iveta Sprūdža: pilnveido savu personīgo efektivitāti

Viesnīcas Hotel Bergs direktore Iveta Sprūdža norāda, ka straujš dzīves ritms ir ikvienai no mums, neatkarīgi no nodarbošanās vai ģimenes stāvokļa. Sajūta, ka nekam neatliek laika, reizēm pārņem visas sievietes. Taču, pilnveidojot savu personīgo efektivitāti, veidojot pašdisciplīnu un strādājot ar sevi, ir iespējams laika “trūkumu”, kas bieži vien ir tikai šķietams, novērst. Iveta Sprūdža nenoliedz, ka tas var būt grūti: “Protams, ir jāsaņemas, lai sevi disciplinētu – vai tā būtu ik rīta vingrošana, vakara pastaiga ar suni, pareiza ēšana vai savlaicīga celšanās pirms darba. Mūs nepamet sajūta, ka neatliek laika strādāt ar sevi, taču mirklī, kad beidzot izdodas sevi disciplinēt, mēs varam paspēt visu – gan efektīvi strādāt, gan kvalitatīvi atpūsties.”

Foto: Publicitātes

Ieva Tetere: izkāp no savas komforta zonas!

AS SEB banka prezidente, valdes priekšsēdētāja Ieva Tetereuzskata, ka īsto dzīves garšu var izjust, iemācoties izkāpt no komforta zonas. Viņa norāda, ka dažādi pētījumi apliecina – Latvijā sieviešu un vīriešu līdzsvars uzņēmumu vadības pozīcijās ir krietni labāks nekā daudzās Rietumvalstīs: “Es nedomāju, ka šī atšķirība ir kādas īpašas mūsu valsts politikas, atšķirīgas kultūras vai biznesa tradīciju rezultāts. Esmu pārliecināta, ka tas ir pašu sieviešu sasniegums, pierādot savas zināšanas, talantus un spējas. Panākumus iespējams gūt tikai, izrādot iniciatīvu, uzstādot augstus mērķus un izkāpjot ārpus savas komforta zonas. Tā, manuprāt, ir īstā dzīves panākumu formula ikvienam – gan kungiem, gan dāmām.”

Konferenci Sieviete biznesā 2017 atbalsta SEB banka. Partneri – modes un iepirkšanās centrs Rīga Plaza, parfimērijas un kosmētikas ražotājs Dzintars, SIA Radio Skonto, Inbox.lv, SIA IB Serviss. Vairāk par konferenci www.sievietebiznesa.com.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.