0.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Atkalas laika biežākās traumas – sasitumi, lūzumi, sastiepumi, mežģījumi

 

Pēdējo nedēļu laikā pieaudzis negadījumu skaits, kuros iedzīvotāji guvuši tādas traumas kā sasitumi, lūzumi, sastiepumi un mežģījumi. Šādus negadījumus veicina apledojums, īpaši atkalas laikā, kad ietves kļūst ļoti slidenas, un pārvietošanās ir apgrūtinoša.

Apdrošināšanas sabiedrībā ERGO pēdējo nepilnu divu nedēļu laikā pieteikti jau vairāk nekā 10 šādi negadījumi, bet pēc vakardien galvaspilsētas ielās piedzīvotās straujās atkalas ar apledojumu, gaidāmi arvien jauni pieteikumi.

“Visbiežāk cilvēki paslīd uz ietvēm vai izkāpjot no transportlīdzekļa. Daudzi netiek nemaz tālāk par namu ārdurvīm,” stāsta Ivars Vismanis, ERGO Atlīdzību regulēšanas departamenta direktors. Tipiskākāspieteiktās traumas šādos gadījumos ir roku un plecu sasitumi, lūzumi, sastiepumi, kā arī kāju, īpaši potīšu mežģījumi.

Ziemā ERGO speciālisti iesaka daudz biežāk nekā citos gadalaikos interesēties par laika apstākļiem un ieklausīties laika ziņās. Vienmēr ir vērts novērtēt apstākļus aiz loga un, ja gaisa temperatūra saglabājas zem nulles grādiem, turklāt līst sasalstošs lietus, noteikti jābūt īpaši uzmanīgiem. “Vienmēr būs prātīgi, dodoties ārpus telpām, iziet laicīgāk, lai nav jāsteidzas, kā arī izvēlēties atbilstošus apavus – ar zemu, rievotu zoli,” iesaka Ivars Vismanis.

Ja trauma gūta uz slidenas ietves un cilvēkam ir nelaimes gadījumu apdrošināšana, tad jārīkojas šādi:

  • Jāizsauc ātrā palīdzība vai, ja savainojums nav tik nopietns, jādodas pašam pie ārsta.
  • Pēc iespējas ātrāk jāinformē savs apdrošinātājs. Jāsaglabā un jāiesniedz visi dokumenti, kas apstiprina negadījuma iestāšanās vietu, laiku, citus būtiskos apstākļus un gūto traumu (ārsta izziņu vai slimnīcas izrakstu u.c. dokumentus).

 

Tekstu sagatavoja: Inese Kronberga,

ERGO komunikācijas vadītāja

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.