0.3 C
Rīga
piektdien, 22 novembris, 2024

Recepte: Biezpiena tortīte ar ogām. Bez cepšanas!

 
Foto: Praktiski.la.lv

Sastāvdaļas:

200 g cepumu
70 g sviesta
200 g dzērveņu, melleņu vai citu ogu
0,2 l saldā krējuma (35%)
0,4 kg biezpiena krēma
150 g cukura
100 ml dzērveņu sulas
8 želatīna plāksnītes

Pagatavošana:

  1. Sviestu izkausē. Cepumus sasmalcina un sajauc ar sviestu. Maisījumu liek formiņā ar noņemamām malām, kas iepriekš atdzesēta ledusskapī.
  2. Želatīnu izmērcē aukstā ūdenī. Dzērveņu sulu sasilda un tajā izkausē želatīnu, no kura nospiests liekais ūdens.
  3. Saldo krējumu saputo ar cukuru stingrās putās. Ogas sasmalcina blenderī un izspiež caur sietiņu. Iegūto biezsulu pielej saputotajam saldajam krējumam un pievieno biezpiena krēmu. Tievā strūkliņā pielej želatīnu.
  4. Ogu pildījumu liek uz cepumu pamatnes. Torti liek ledusskapī uz 12 stundām. Pirms pasniegšanas rotā ar ogām.

 

Avots: Praktiski.la.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.