1.4 C
Rīga
pirmdien, 25 novembris, 2024

Recepte: Itāļu lazanja ar puķkāpostiem

 

Sastāvdaļas:

  • Liela puķkāposta galva (vismaz kilograms)
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • Sāls – pēc garšas
  • 800g tomātu savā sulā
  • 1 ½ glāze ūdens
  • 5 daiviņas ķiploka
  • 1 liels sarkanais pipars
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • Baziliks
  • 10 makaronu plāksnes lazanjai
  • 200 g rikotas siera
  • 1 liela ola
  • 200 g sarīvēta mocarellas siera
  • 50 g parmezāna siera
  • Nedaudz pētersīļu

Pagatavošana

Sadali puķkāpostu, ieliec traukā, aplej ar ēdamakaroti olīveļļas un pasāli. Kārtīgi apmaisi un liec vienā kārtā uz cepampannas. Cep 220°C aptuveni 30-35 minūtes. Cepšanas laikā vienu reizi pagrozi, kad gatavs, atdzesē.

Liec tomātus traukā un saspaidi. Tomātu bundžā ielej ūdeni, apmaisi un izlej traukā pie tomātiem.

Uz pannas uzsildi 1 ēdamkaroti olīveļļas un pievieno 4 plāksnītēs sagrieztas ķiploku daiviņas un ½ tējkaroti sāls. Cep uz vidēji lielas uguns 2 minūtes. Tad pievieno sagrieztu papriku un cep vēl 8 minūtes.

Dārzeņiem pievieno tomātu pastu un kārtīgi apmaisi, pievieno tomātus un pāris lapiņas bazilika. Cep tik ilgi, kamēr masa sāk burbuļot, samazini karstumu un sautē aptuveni 40 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Masai ir jākļūst biezai.

Tikmēr katlā uzvāri sālītu ūdeni un pa vienai liec iekšā makaronu plāksnes. Nedaudz pavāri, tad ņem ārā un caur sietu notecini ūdeni. Tad apsmērē tās ar olīveļļu.

Blenderī sasmalcini rikotas sieru, jēlu olu, 1/5 daļu gatavā puķkāposta un ķiploka daiviņu (kura jau ir sagriezta). Masai pievieno sakapātas bazilika lapiņas un vēlreiz sablendē.

Ņem cepamformu un apsmērē to ar ¼ glāzi tomātu mērces. Pa virsu liec makaronu plāksnes. Tad virsū liec ½ rikotas masas, ½ puķkāpostu, 1/3 tomātu masu, 1/3 rīvēta mocarellas un 1/3 rīvētas parmezāna siera. Uzliec vēl vienu makaronu kārtu un atkārto pildījumu, kuru atkal nosedz ar makaronu plāksnēm. Pa virsu liec sagatavoto tomātu masu, mocarellas un parmezāna sieru.

Nosedz formu ar foliju un cep cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes. Tad noņem foliju un cep vēl 10 minūtes. Pirms pasniegšanas ļauj lazanjai 10 minūtes atdzist un rotā ar pētersīļu lapiņām.

Lazanja gatava!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.