Sastāvdaļas:
- 200-300 g šampinjonu
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 2-3 kartupeļi
- 200 g kausētā siera
- 100 g piena
- 30 g eļļas
- Zaļumi
- 1 tējkarote sāls
- Šķipriņa piparu
Pagatavošana:
Uzvāra divus litrus ūdens, tikmēr nomizo kartupeļus un sagriež gabaliņos. Liek verdošā ūdenī un vāra 10 minūtes.
Nomizo sīpolu un burkānu. Sīpolu sagriež gabaliņos, burkānu rīvē uz rupjas rīves.
Nomazgā un sagriež plāksnītēs sēnes.
Uzsilda pannu, uzlej eļļu, liek virsū dārzeņus un sēnes. Sautē uz vidējas uguns aptuveni 3-4 minūtes. Kad dārzeņi izcepušies, liek tos katlā un vāra 7-10 minūtes. Sasmalcina zaļumus.
Zupai pievieno pienu un kausēto sieru. Pasāla, pieliek piparus. Gaida, kamēr sāk vārīties un ņem nost no uguns. Pievieno zaļumus un ļauj zupai ievilkties 10 minūtes.
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv