Sastāvdaļas:
- 200 g tumšās šokolādes
- 150 g miltu
- 110 g sviesta
- 100 g cukura
- 1 ola
- 25 g kakao
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- ½ tējkarote sāls
- 50 g lazdu riekstu
Pagatavošana:
Sviestu un 60 g sasmalcinātas šokolādes izkausē ūdens peldē.
Olu (istabas temperatūrā) sakuļ ar cukuru. Palēnām piejauc izkausēto šokolādi un sviestu.
Miltus sajauc ar kakao, sāli un cepamo pulveri. Sauso masu sajauc ar šokolādes masu un kārtīgi samaisa, līdz veidojas mīklas konsistence.
Sasmalcini riekstus un atlikušo šokolādi un pievieno mīklai.
Veido no mīklas nelielas bumbiņas un liec uz cepampannas. Katru bumbiņu nedaudz nospiež ar karoti.
Cep 170 °C aptuveni 10-15 minūtes.
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv