Sastāvdaļas:
Kviešu milti – ½ gl.
Banāni – 2 gb. (vai viens liels)
Cukurniedru cukurs – ¼ gl.
Baltais cukurs – ¼ gl.
Olas – 1 gb.
Sviests – 50 gr.
Irdinātājs – 1 tējk.
Piena vai melnās šokolādes tāfelīte.
Pagatavošana:
Izkausējam sviestu, uzberam abu veidu cukuru, var ņemt tikai vienu veidu – atšķirības nav. Vienkārši cukurniedru cukuram ir izcila smarža. Piesitam klāt olu un samaisām. Pievienojam izsijātus miltus ar irdinātāju, samaisām. Banānus saspaida atsevišķā traukā un tad pievieno mīklai, ja liekas par šķidru, pielieciet vēl miltus. Liekam formiņās un cepam apmēram 30 minūtes, pie 200 grādu temperatūras.
Izkausē šokolādi un apsmērē ar to kēksiņus, var izmantot konditorejas otiņu vai tējkaroti.