Ļoti viegli pagatavojami karstie salāti garneļu mīļotājiem. Pārsteidz savus mīļos ar garšu festivālu!
Sastāvdaļas:
1 kg attīrītu karalisko garneļu
Salātu lapas (jebkura veida, kurš jums garšo)
Ķiršu tomāti
100 – 150 gr ciedru riekstu
2 olas
Piens
Olīveļļa
Sojas mērce
1 citrona sula
Ķīnas saldskābā mērce ar čili
Pagatavošana:
Lielā, dziļā bļodā ieklājiet salātu lapas ( es izmantoju ledus salātus).
Sagrieziet tomātus uz pusēm un lieciet bļodā uz salātu lapām.
Laicīgi atkausējiet garneles un nomazgājiet zem silta ūdens, tā lai nepaliek ledus ( citādāk tās uz pannas vārīsies, nevis cepsies). Apcepiet garneles sviesta un olīveļļas maisījumā. Garšvielām izmantojiet sojas mērci un garšvielas zivīm, lai piešķirtu vieglu aromātu.
Kad garneles būs apcepušās līdz zeltītai garoziņai, pannā ieberiet riekstus pagaidiet kamēr tie mazliet apbrūnēs.
Pagatavoto maisījumu ielieciet bļodā pie salātu lapām un tomātiem.
Atsevišķā bļodiņā sajauciet 2 olas ar aptuveni pusi piena glāzes. Rūpīgi sakuliet, pievienojiet mazliet sāls, , sadaliet maisījumu divās vienādās daļās un izcepiet 2 plakanas omletes. Sarullējiet, un sagrieziet plānās strēmelītēs un pievienojiet pārējām sastāvdaļām.
Bļodā saputojiet 1 citrona sulu ar 6 – 8 ēdamkarotēm olīveļļas, pievienojiet dārzeņu salātiem paredzēto garšvielu (vai jebkurus zaļumus, kuri jums garšo). Uzlejiet iegūto maisījumu salātiem. Virsū uzšļakstiet saldskābo mērci, visu rūpīgi samaisiet.
Salāti ir garšīgi gan silti, gan auksti.